En sevilen kitaplarından uyarlanmış filmler!

Harry Potter

 

Evet, J.K Rowling'in Harry Potter serisi önce kitapları sonra filmleriyle ünlenen muhteşem eserlerden biri. Yıllar geçse de popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyen bu kitaplar, okuyucuyu bambaşka bir dünyaya ışınlıyor. Filmlerini henüz izlemediyseniz çok şanslısınız çünkü önce kitaplarını okumanız oldukça önemli. Böylece Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndaki maceraları bambaşka bir gözle, yani kendi gözünüzle değerlendirebileceksiniz.

 

Açlık Oyunları

 

Filmlerinin yayınlandığı tarihlerde pek çok eleştirmenden tam not alan Açlık Oyunları da başarılı kitap uyarlamalarından biri. Kuzey Amerika'da medeniyetin yok oluşunun ardından Panem adındaki bir ülkede geçen hikayede, kura ile Açlık Oyunları'na dahil edilen yarışmacıların hayatta kalma mücadelelerini heyecanla takip edeceksiniz. Seri 3 kitap, 4 filmden oluşuyor.

 

V for Vendetta

 

Alan Moore tarafından yazılan ve David Lloyd tarafından çizilen V for Vendetta 1982 yılında basılan bir çizgi roman. Hem çizgi romanı hem de 2005 yılında çekilen filmi ile yıllar içerisinde büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Faşist İngiliz hükümetine karşı maskeli bir anarşist olan V karakterinin, hükümeti ve işbirlikçisi medyayı devirme girişimi konu ediliyor. V karakteri için yazar 1500'lü yıllarda yaşamış ve İngiltere Parlamento Binası'nı havaya uçurmakla görevli asker Guy Fawkes'tan ilham almış.

 

Bir Gün

 

Güçlü bir bağ ile birbirine bağlı olan iki arkadaşın 20 yıl boyunca bazen uzaklaşmaların bazen ise yakınlaşmalarına şahit olduğumuz etkileyici bir aşk hikayesi Bir Gün. Hikayenin başladığı şehirlerden Edinburgh büyüleyici güzelliği ile filmde önemli bir rol oynuyor. Kitap David Nichols tarafından kaleme alındı ve 2011 yılında ise beyazperdeye aktarıldı.

 

Yüzüklerin Efendisi

 

1954 yılında J. R. R. Tolkien tarafından yazılan muhteşem fantastik kurgulardan olan Yüzüklerin Efendisi, 2001 yılında sinemaya uyarlandı. Dünyanın kaderini değiştirecek yüzükten kurtulmak için verilen mücadelede, Orta Dünya karakterleri en az film ve kitap kadar büyük bir hayran kitlesine ulaştı.

 

Çizgili Pijamalı Çocuk

 

İnsanı kalpten vuran hikayelerden biri olan Çizgili Pijamalı Çocuk, II. Dünya Savaşı yıllarında geçiyor. Alman askerinin 8 yaşındaki oğlu Bruno ile toplama kampında esir olan Yahudi bir çocuğun dostluğunu konu edinen kitap, sinemaya da oldukça etkileyici bir biçimde aktarıldı.

 

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi

 

1922 yılında F. Scott Fitzgerald'ın yayımladığı kısa bir öykü iken 2008 yılında yaklaşık 3 saat süren şahane bir filme dönüşmüş. İsmi gibi tuhaf bir hikayesi olan eserde herkesten farklı olarak yaşlı bir adam olarak doğan ve yaşı ilerledikçe gençleşen bir adamın tersten yaşam öyküsü ele alınıyor.

 

Selvi Boylum Al Yazmalım

 

Birçoğumuz Selvi Boylum Al Yazmalım'ı Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın etkileyici oyunculukları ile sinemada tanıdık. Ancak esasında film, başarılı kitap uyarlamalarından biri. 1970 yılında Cengiz Aytmatov tarafından yayımlanan romanda Asya ve İlyas'ın aşk ve emek kavramları üzerine okuru bolca düşündüren hikayesi ele alınıyor. Film ise Yeşilçam'ın kült filmlerinden biri olmayı başarıyor.

 

Sineklerin Tanrısı

 

Sineklerin Tanrısı bir atom savaşı sırasında ıssız bir adaya düşen 6 ile 12 yaş aralığındaki çocukların öyküsünü anlatıyor. Hikayede kitabın yazarı William Golding çocukların uygarlıktan koparak yaradılışımızdaki vahşiliğe dönmelerini çarpıcı bir dille anlatıyor. Kitap 1963 ve 1990 yılları olmak üzere tam iki kez sinemaya uyarlanmış.

 

Dövüş Kulübü

 

1996 yılında yayımlanan bir anti-ütopya öyküsü olarak tanımlanıyor Dövüş Kulübü. Kitabı kadar filmiyle de kısa sürede geniş bir hayran kitlesine ulaşan Dövüş Kulübü'nün sinema uyarlamasında Brad Pitt ve Edward Norton gibi usta oyuncular yer alıyor. Bugün ise hikayenin tutkunları filmciler ve kitapçılar olmak üzere ikiye ayrılıyor.