Tarihte kadınların akılalmaz güzellik yöntemleri!

Kadınlar, güzellik söz konusu olunca kendilerinden geçiyor ancak birazdan tarihte yaşanmış, şahit olacağınız mantığın devre dışı kaldığı güzelleşme yöntemleri sizi sizden alacak.

 

Renkli kaşlar


Antik Yunanistan'da, unibrow denilen şey modaydı . Kaşlarını süslemek için renkli tozlar kullanıyorlardı. Ancak ortaçağ Çin kadınları daha da ileri gitti. İkinci ve üçüncü yüzyıllarda çok renkli kaşlar yapmaya başladılar. O dönemin imparatorlarından biri, eşlerine mavi-yeşil kaşlarının olmasını emretti. Kadınların kaşlarını tıraş etmesi ve diğer ülkelerden ithal edilen pahalı mürekkep kullanarak yenilerini çizmesi gerekiyordu. Bu sadece imparatorun hazzı için değil, aynı zamanda diğer insanlara ne kadar zengin olduğunu gösterme yoluydu çünkü bu mürekkebi sadece çok zengin insanlar karşılayabiliyordu. Ancak bu eğilim çok uzun sürmedi ve doğal görünümlü kaşlar tekrar popüler oldu.

 

Genişlikte sınır tanımayan alın


On dördüncü yüzyılın sonunda, tarihçilere göre Bavyera Kraliçesi Isabeau, uzun alın ve ince boyun eğilimini başlattı.

 

Güzellik standartlarını takip etmek için kadınlar alınlarının uzun görünmesi için saçlarını kafalarının ortasına kadar tıraş ediyorlardı. Hatta kaşlarını bile bunun için tıraşlıyorlardı.

 

Hayalet görmüş gibi soluk tenler


Çok solgun bir cilde sahip olma eğilimi, on sekizinci yüzyılda İngiltere'nin zirvesindeydi. Cildi mümkün olduğunca solgunlaştırmak için kadınlar kuru at gübresi gibi oldukça sıra dışı yöntemler kullandılar. Solgun bir görünüme ulaşmak için kadınlar oldukça tehlikeli bir yöntem olan kurşun kullanıp, aynı zamanda cilde beyaz bir ışıltı veren arsenik de tükettiler.

 

Uzun tırnaklar


Çin'de, uzun tırnaklar birkaç yüzyıl boyunca trenddi ve nedeni oldukça sıra dışıydı: bu tür tırnaklar, sahibinin elleriyle bir şey yapmak zorunda olmadıklarının bir işareti idi, çevresinde hizmetçilerin olduğunu gösteriyordu. Ülkeyi neredeyse 3 yüzyıl boyunca yöneten Qing Hanedanlığı döneminde (yirminci yüzyılın başlangıcından önce) bu eğilim zirvedeydi.

 

İşkenceden daha beter uygulama: İnce bel çılgınlığı


Korselerin prototipleri Bronz Çağında ortaya çıktı. Ancak farklı uzmanlara göre Avrupalılar on beşinci veya on altıncı yüzyılda kullanmaya başladılar. Vücutlarının şeklini kum saatine benzetmek isteyen kadınların kullandığı bu korseyi mengeneye benzetsek yalan söylemiş olmayız.

 

Bu yöntem başlarda kadınların hoşuna gitse de bayılma, kusma, kabızlık gibi rahatsızlıklara sebep oldu çünkü korse iç organların yerini resmen değiştiriyordu.

 

Antik Mısır geri kalır mı? Kurşun makyajı


Eski Mısır'da, Yunanistan'da ve Roma'da bir dönem bütün kadınlar kurşun makyajının gazabına uğradılar. Güzelleşmek uğruna başvurulan bu yöntem kadınlarda kilo kaybı, saç dökülmesi, felç, çeşitli organ hasarları gibi bir çok hastalığa sebep oldu. Vakaların sebebinin kurşun olduğu anlaşılınca bu güzellik yöntemi yasaklandı.

 

Bir statü göstergesi: Vücuda damar çizme


18. yüzyılda İngilizler için aşırı beyaz ten asalet belirtisiydi, çünkü beyaz ten güneş altında ağır işlerde çalışılmadığına işaret ediyordu. Boyun ve göğsü sergilemek de moda olunca, kadınlar tenlerinin beyazlığını vurgulamak için göğüslerine mavi damarlar çizmeye başlamışlardı.