IMDb Puanı Yüksek Müzikal Filmler

Sweney Todd (2007) – IMDb: 7.4

 

Dünya sinemasının en ünlü oyuncularından biri olan Johnny Depp’in başrolünde olduğu film Broadway müzikali olan Sweney Todd: The Demon Barber Of The Fleet Street’ten sinemaya uyarlanmıştır. Filmin konusu kasabada yaşayan berber Sweney Todd ve güzel karısının bir iftira sonucu ayrı düşmesini ve yıllarca hapis yatan Sweney’in geri dönüp intikam alma çabalarını anlatmıştır.


West Side Story (1961) - IMDb: 7.5

 

Kareograf Jerome Robbins, Romeo and Juliet'in çağdaş yeni anlatımı olan, çığır açıcı şekilde yeniden yorumladı. Trajik aşk öyküsünü sokak çetesi kavgasının tam ortasında geliştirerek, şanssız aşıklar ve çetenin karşılaşmasını anlatmaktadır. Filmin sahneleri gerçek New Yor sokaklarında, stüdyo dışında çekilmiştir.


Singin' in the Rain (1952) - IMDb: 7.5

 

Amerikan müzikal komedi filmi, sadece kendi döneminin değil sinema tarihinin de önemli klasikleri arasında yer almaktadır. Film, müzikal bir başyapıttır. 


Les Mirables (2012) – IMDb: 7.6

 

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri Sefiller kitabından sinemaya uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Hugh Jackman, Russel Crowe ve Anne Hathaway gibi başarılı isimler bulunmaktadır. Jean Valjean’ın hüzünlü ve zor geçen hayatı mükemmel bir senaryoyla izleyicilere sunulurken filmin müzikle olan ahengi dikkat çekmiştir.


Dancer İn The Dark (2000) – IMDb: 7.8

 

Karanlıkta Dans filminin yönetmen koltuğunda farklı tarzlarda film yapan ünlü yönetmen Lars von Trier oturmaktadır. Filmin konusu; Selma Jezkova isimli bir kadının oğlu ile beraber yaşadığı acıklı hayat hikayesini anlatmaktadır. Selma Jezkova genetik bir hastalık sonucu yavaş yavaş görme yetisini kaybetmektedir. Bir gün bu durumun oğlunun başına da geleceğini düşünerek ameliyat parası biriktirmeye çalışan kadın büyük zorluklarla karşı karşıya kalacaktır.


Kiraware Matsuko no issho (2006) – IMDb: 7.9

 

Japonların en ünlü filmlerinden biri olan Kiraware Matsuko no issho filminde müzisyen olmak için yola çıkan karakterin bir takım cinayetlerle iç içe olan karmaşık hayatını anlatmaktadır. Son derece duygusal olan bu film Tetsuya Nakashima tarafından hem yazılıp hem de yönetilmiştir.


La La Land (2016) – IMDb: 8.0

 

Son yıllarda hakkında çokça konuşulan La La Land filmi ünlü yönetmen Damien Chazelle’nin eseridir. Oyuncu kadrosunda Ryan Gosling ve Emma Stones gibi başarılı isimler bulunan filmin konusu ise tesadüf eseri yolları kesişen Sebastian ve Mia’nın sinema ile müziği bir araya getiren aşkını konu edinmiştir.


Lagaan (2001) – IMDb: 8.0

 

Etkileyici bir hikayeye sahip Lagaan filmi’nin başrolünde Aamir Khan rol almıştır. Filmin konusu İngiliz Sömürgesi altında olan Hindistan’da köylülerin Lagaan adı verilen verginin kaldırılması için verdikleri mücadele anlatılmaktadır. 

 

Kaynak: http://www.filmlegez.com