Modunuzu Yükseltecek filmler!

The Princess Bride / 8.1  

Mutlu eden filmler listemizde yer alan bir diğer film ise The Princess Bride. 1987 yapımı bu aile filmi ise sizi ilk anda içine çekecek türden. Sımsıcak sahnelerinin ve samimi oyunculuklarının etkisinden çıkamayacağınız film, bir dedenin hasta olan torununa okuduğu bir hikayeyi konu alıyor. The Princess Bride, William Goldman’ın aynı adlı 1973 tarihli romanını temel alarak uyarlandı. Film yine Goldman tarafından kaleme alınan senaryoya sahip.

  Life Doesn’t Come Again / 8.1  

Bu Hint filmi olan Life Doesn’t Come Again kısa bir zaman sonra nişanlanacak olan bir çiftin, bu kadar ciddi bir adım atmadan önce arkadaşlarıyla biraz eğlenceli vakit geçirmek istemesini anlatıyor. Çift arkadaşlarını unutulmaz bir tatil geçirmek için topluyor. Parlak renkler ve yoğun duygularla dolu bu film, mutlu eden filmler arasında yer alıyor. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyoruz.

  Big Fish / 8.0  

Tim Burton’ın yönettiği John August’un yazdığı bu fantastik filmde, babası ölmek üzere olduğu için eve dönen ve efsanevi bir kişiliğe sahip olan babasının gençliğinde yaşadıklarına dair hikayeler bulmaya çalışan William Bloom’un hikayesi anlatılıyor.

 

Stardust / 7.6  

Matthew Vaughn’ın yönettiği ve Jane Goldman ile birlikte senaryosunu yazdığı 2007 yapımı bu filmde usta oyuncu Robert De Niro karşımıza acımasız bir korsan rolü ile Kaptan Shekespaere olarak çıkıyor. Film ise sevdiği kadının aşkını kazanabilmek uğruna bir erkeğin yapabileceklerini anlatıyor. İzlerken içinizi ısıtacak bu filme bir şans vermenizi öneriyoruz.

  Eighth Grade / 7.4  

Bo Burnham’ın ilk uzun metrajlı filmi olan Eight Grade; liseye geçmeden önce okulunun son haftasını tamamlamaya çalışan bir sekizinci sınıf öğrencisinin hikâyesini konu alıyor. gençlik filmlerini sevenlerdenseniz bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

  City Island / 7.4  

Raymond De Felitta tarafından yönetilen filmde Julianna Margulies, Andy Garcia, Alan Arkin, Emily Mortimer ve Ezra Miller’ın oynuyor. Birbirlerine oldukça bağlı olan ancak hayatları yalan üzerine kurulu olan bir ailenin hikayesi anlatılıyor. City Island kesinlikle izlediğinizde sizi mutlu eden filmler arasında yer alıyor.

  Mine vaganti / 7.3  

Yönetmenliğini Ferzan Özpetek’in yaptığı bu başarılı film, İtalya’nın güneyinde bir makarna fabrikasının sahibi olan bir ailenin erkek çocuklarınından ikisinin eş cinsel olduklarını ailelerine açıklaması anlatılıyor. Ancak bu süreç oldukça zorlu. Pek çok ödül alan bu filmde bir şans vermenizi mutlaka öneriyoruz.