Sirkenin mucizevi faydaları neler?

1. Öksürük


4 yemek kaşığı bala 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek elde eldeceğiniz karışımı günde 4 defa birer kaşık olarak tüketmeniz öksürük probleminizin kısa sürede ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda yarım ölçü sirkeye tam ölçü su ekleyerek karıştırınız ve bu karışım ile gargara yapınız. Bu doğal gargara karışımına bir tutam rafine edilmiş deniz tuzu ve bir tutam karabiber eklemeyi unutmayınız. Oldukça etkili ve doğal bir gargara elde etmiş olacaksınız.

 

2. Uyku Problemi

 

Özellikle uykusuzluk problemi çekenler için önerilen ballı sirke suyundan birkaç yudum içerek deliksiz ve rahat bir uyku uyumanızı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu karışım doğal bir detoks etkisi görerek kilo probleminizin çözülmesine yardımcı olacaktır.

 

3. Diş Ağrısı

 

Diş sağlığı açısından faydaları bulunan sirke, aynı zamanda diş ağrısına karşı etkili bir çözüm sunmaktadır. Yaklaşık iki yemek kaşığı sirkeye ekleyeceğiniz bir bardak ılık su karışımıyla ağzınızı çalkalayarak diş eti problemlerinizin ve ağzınızdaki aftların ortadan kalkması için doğal bir ilaç elde edebilirsiniz. Diş eti problemlerinin yanı sıra birçok kişinin korkulu rüyası olan diş ağrısı için sirke ve kırmızı biberi ısıtarak ağzınızda bekletebilirsiniz. Aynı zamanda sirkeli bezi ağrıyan dişinizin bulunduğu bölgeye yanağınızın dışından tutarak ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz.

 

4. Konjonktivit

 

İltihaplı bir göz enfeksiyonu olan konjonktivite sirke ile tedavi etmeniz mümkün. Bir ölçü elma sirkesi ve 4 ölçü su ile hazırladığınız karışımı gözünüze pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz. Göz sağlığı açısından oldukça faydalı olan sirke aynı zamanda yaşlılık nedeniyle oluşan çeşitli göz hastalıklarına karşı koruma sağlar. Bu nedenle uzmanlar düzenli sirke tüketimin göz hastalıklarının oluşum riskini düşürdüğünü belirtiyorlar. Özellikle havuç suyu ile birlikte içilen sirke göz hastalıklarına karşı ekstra bir koruma sağlamaktadır.


5. Baş Ağrısı

 

Sirkenin bir diğer faydası ise baş ağrılarına olan etkisidir. Sirke ile şakak ve alın kısmınıza yapacağınız masaj sayesinde baş ağrınızın dinmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kaynayan suya ekleyeceğiniz 1 kaşık sirkeyi koklayarak baş ağrınızın azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

 

6. Ateş Düşürücü

 

Annelerimizin doğal ateş düşürme tekniklerinin başında gelen sirkeli bez, kişinin ateşinin düşmesini ve rahatlamasını sağlar. Aynı zamanda vücuttaki toksinlerin ter ile atılmasına yardımcı olur.

 

7. Sedef Hastalığı

 

Sık görülen cilt hastalıklarından biri olan sedef hastalığı, ciltte pul pul dökülmelere ve kırmızı lekeler halinde plak oluşumuna neden olmaktadır. Doğal ve alternatif tedavi yöntemi olarak önerilen sirke, vücuttaki pH dengesini sağlayarak sedef hastalığına karşı etkili bir tedavi imkanı sağlar.

 

8. Cilt Sağlığı

 

Sedef hastalığının yanı sıra birçok cilt sorunu karşısında etkili bir rol oynayan sirke, cildi sıkılaştırır ve gözeneklerin açılmasını sağlar. Aynı zamanda daha yumuşak ve parlak bir cilt görünümüne kavuşturur. Sirkenin bir diğer önemli özelliği ise ciltte oluşan leke ve kırışıklara karşı etkili bir koruma sağlamasıdır. Bu özelliği sayesinde yaşlılık karşıtı olarak nitelendirilmektedir.

 

9. Saç Sağlığı

 

Kepek oluşumuna karşı etkili bir rol oynayan sirke, saçların kepekten arınmasını sağladığı gibi aynı zamanda parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

 

10. Kan Şekeri

 

Kan şekerinin dengesini koruyan sirke, özellikle yemeklerden sonra artan kan şekerini dengelemektedir. Özellikle yemeklerden sonra artan insülin hassasiyetini 19-34 arasında arttırarak kan şekerinin düzenlenmesini sağlamaktadır. Bunun için yemek sırasında bir lokma ekmeği sirkeye bandırıp yiyebilirsiniz.

 

11. Kolesterol

 

Bal, meyve veya sebze suyu ile karıştırıp içebileceğiniz sirke, kolesterolünüzün düşmesine yardımcı olacaktır. Suda çözünebilen lif içeren sirke, bağırsaklara yapışarak kolesterol emilimini engellemektedir.

 

12. Kansızlık

 

İçerisinde yüksek miktarda folik asit, B12 ve demir barındıran sirke, anemiye karşı oldukça etkilidir. Düzenli olarak ılık suyu ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı sirke ile kansızlık sorununa karşı etkili bir çözüm sağlayabilirsiniz.