Mutlaka keşfetmeniz gereken yerler!

Güzel günler geldiğinde keşfetmeniz gereken yerleri sizler için aşağıda sıralıyoruz.

 

Yeşilovacık / Mersin

 

Tıpkı adı gibi yeşil bir ova, Yeşilovacık. Bakir bir koyu, tertemiz denizi, altın sarısı incecik kumları ve yemyeşil doğasıyla insanı kendine hayran bırakan bir yer burası. Mersin’in Silifke ilçesine bağlı olan Yeşilovacık’ta doğadan kopmak istemeyenler için kamp alanları olduğu kadar otel ve pansiyon gibi işletmelerin de bölgede hizmet verdiğini hatırlatalım.

  Söğüt / Marmaris

 

Muğla’ya bağlı Marmaris, Ege’nin ve Akdeniz’in kucaklaştığı noktada yer alan bir tatil beldemiz. Marmaris’in merkezi özellikle yaz aylarında bir hayli hareketli olabilir ve hareketli tatil bölgelerini sevenler için burası harika bir alternatif. Ancak bize hareketli bölgelerden ziyade daha sakin noktaları tavsiye edin derseniz de Söğüt tam da size göre. Marmaris merkeze yaklaşık 40 km mesafede konumlanan Söğüt’e özel aracınızla bir saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz. Mini bir balıkçı köyü olan Söğüt’te yılın dört mevsimi misafirlerine kapılarını açan tesisler mevcut. Ayrıca bölgede kamp yapabileceğiniz alanların olduğunu da belirtelim. 

  Behramkale / Çanakkale

 

Doğal güzellikleri, bol oksijenli havası, tarihi dokusu ve manevi değerleri ile Çanakkale birçok güzelliği de bünyesinde bulunduruyor. Kuzey Ege’de konumlanan Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale, ev sahipliği yaptığı Assos Antik Kenti ile tüm dünyaya adını duyurmuş olan bir köy. Antik dönemden günümüze yaşamın neredeyse kesintisiz bir şekilde aktığı bu köye adım attığınız anda tarihin tozlu sayfalarında bir yolculuğa çıkmış gibi hissediyorsunuz. Butik otelleri, Antik Liman bölgesi ve balık restoranları ile Behramkale, keşfedilmeyi bekleyen bir inci adeta. 

 

Şavşat - Karagöl / Artvin

 

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz yerlerin başında geliyor Artvin ve çevresi. Karadeniz’in tüm güzelliklerinden nasibini almış olan Artvin’in Şavşat ilçesi ev sahipliği yaptığı Karagöl ve Sahara Milli Parkı ile adından sıkça söz ettiriyor. Doğal güzellikleri ile sadece gözlerinizi değil mutfağıyla da damağınızı şenlendiriyor Şavşat. Birbirinden leziz yöresel yemekleriyle Artvin’in en harika gezi rotalarınızdan biri olacağına eminiz. 

  Antakya / Hatay

 

Dışarıda özgürce gezebildiğimiz günler geldiğinde ağız tadıyla bir tatil yapalım diyorsanız gurme tatilin adreslerinden biri olan Hatay diyoruz ve sizleri Hatay’ın o enfes mutfağını, denizini, tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini keşfetmeye çağırıyoruz. Dinlerin ve kültürlerin buluştuğu yer olan Antakya, son zamanlarda adını bir otelin inşaat çalışması sırasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok tarihi değerin bulunduğu müze otel ile duyurdu.

  Doğanbey Köyü / Aydın

 

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey Köyü, aslında eskiden Rumların yaşadığı bir köymüş. Mübadele sonrası birçoğu evlerini terk ederek gitmiş. Kalanlar ve köye o dönemlerde yerleşenleri ziyarete gittiğinizde öyle sakin öyle mütevazı bir yaşam kurmuşlar ki kendilerine, Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürken kendinizi o köyün bir parçası gibi hissediyorsunuz adeta.  

  Şövalye Adası / Fethiye

 

Halk arasında Meğri ya da Fethiye Adası olarak da söylenegelen bu yer, en sıcak yaz günlerinde bile denizden karaya doğru ılık ılık esen meltemiyle Fethiye’nin en sevilen yerleri arasında bulunuyor. Ada, antik dönemlerden günümüze kadar tıpkı şu anda da olduğu gibi Fethiye Limanı’nı asırlardır korumaya devam ediyor. Bölgede bulunan tüm adalar arasından Şövalye Adası’nın ayıran tek özellik üzerinde yerleşimin olması. Yerleşime sahip olmasıyla birlikte ada otellere, restoranlara, plaj ve piknik alanlarına da ev sahipliği yapıyor. 

 

Kaynak:http://www.filmlegez.com