Çarpıcı Diziler!

Sizler için gerçek hikayelere dayanan diziler listesi hazırladık. 


The Act


The Act henüz tek sezon olarak yayınlanan bir dizi. Dizi tamamen gerçek bir olaya dayanıyor. Aslında bir suç dizisi olan The Act, Gipsy Rose ve Dee Dee Blanchard’ın hikayesini anlatıyor. Dee Dee Blanchard, doğuştan hasta olan kızının her türlü bakımını üstleniyor. Sevgi dolu bir anne gibi görünen bu kadının yaşadığı durum ise oldukça farklı. Dizi 8 bölümden oluşuyor.

 

Orange Is The New Black


Orange Is The New Black, adından çok fazla söz ettiren başarılı bir dizi. Peki bu dizinin gerçek bir hikayeye dayandığını biliyor muydunuz? Dizi, Piper Chapman adındaki bir kadının hapishaneden çıktıktan sonra yazdığı kitaba dayanıyor. Yazar Piper Chipman dizinin danışmanları arasında yer alıyor. Dizi 7 sezondan oluşuyor.


Mindhunter

 

Dizi, eski bir FBI ajanı tarafından yazılan “Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit” kitabından uyarlandı. Hikayede seri katillerin psikolojilerini anlamak için onlarla konuşan 2 FBI ajanı anlatılıyor. Bu ajanlar seri katiller için bir profil oluşturmaya çalışıyor. Dizi şimdilik 2 sezondan oluşuyor.


Narcos


Narcos da yayınlandığı andan itibaren büyük ses getiren ve geniş bir hayran kitlesine ulaşan dizilerden biri. Dizi, ilk iki sezonunda ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın hayatını ve üçüncü sezonun da Cali Karteli’nin olaylarını konu alıyor.

 

The Crown


The Crown gerçek hikayeye dayanan bir başka dizi. The Crown, İngiliz Kraliyet ailesini özellikle de Kraliçe II. Elizabeth’in saltanat dönemini konu alıyor. Tabii ki senaryo uyarlaması gereği hikayede bazı farklılıklar bulunuyor. Ancak dizi kraliyet ailesini daha yakından tanımamızı sağlıyor. Dizi 3 sezon ve 30 bölümden oluşuyor.


When They See Us


When They See Us ise geçmişte yaşanan bir trajediyi konu ediniyor. Harlemli beş genç, haksız yere Central Park’taki vahşi bir saldırıyla suçlanıyor. Geçmiş dönemlerde “Central Park Beşlisi” olarak basında yer alan bu olayın kahramanlarının yaşadıkları sizi derinden sarsacak. Dizi 4 bölümden oluşan bir mini dizi.


Unorthodox


Unorthodox ise Netflix’in yeni mini dizisi. Dizi, Deborah Feldman’ın otobiyografisi Unorthodox: Hasidic Roots’un Skandal Reddi’ne dayanıyor. Dizide Musevi bir topluluk içerisinde yetişen genç bir kadının kendini bulma çabası konu ediliyor. Dizi 4 bölümden oluşuyor.


Chernobly


Son 50 yılın en büyük felaketlerinden biri olan Chernobly faciasını konu edinen Chernobly dizisi de mini dizilerden bir tanesi. Dizi, Chernobly felaketinin ve özellikle de sonrasında yaşananları konu ediniyor.

 

Dirty John


Netflix yapımı olan Dirty John, bir antolojisi dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Dizinin henüz tek bir sezonu yayınlandı. İkinci sezonunun ise bu yıl yayınlanması bekleniyor. Dizi, Los Angeles Times muhabiri Christopher Goffard’ın gerçek suç olaylarını kaleme aldığı makalelerinden uyarlandı. Dizinin konusuna gelecek olursak; manipülatör bir adam olan John; bekar bir anneyle tanışıp onun hayatını alt üst ediyor. Gerilim ve gizemin doruklarda olduğu bu diziyi kaçırmamanızı öneriyoruz.


Unbelievable


Unbelievable ise oldukça hassas bir dizi. Çünkü dizi tecavüz mağduru genç bir kadının kendini anlatma çabasını ele alıyor. Dizide tecavüze uğrayan genç kadın, üzerinde hem polisler hem de çevresi tarafından baskı kuruluyor. Bu baskı ise genç kadının yanlış bir karar vermesine neden oluyor. Mini dizi olan Unbelievable bir solukta bitireceğiniz dizilerden biri.

 

Kaynak: http://www.filmlegez.com