En İyi Yarış Filmleri!

Death Race (2008) IMDb: 6.4

 

“Death Race” ismiyle vizyona giren Ölüm Yarışı filmi, Paul W. S. Anderson yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Başrollerini Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson ve Robin Shou’nun paylaştığı Ölüm Yarışı, en iyi araba filmleri arasında yer almaktadır. Filmin konusu; mahkum Jensen Ames’in hayatta kalmak için yarışmak zorunda olmasını konu etmektedir.

 

Need for Speed (2014) IMDb: 6.5

 

Gelmiş geçmiş en iyi araba filmleri arasında yer alan “Need for Speed”, Scott Waugh yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. 2014 yılının Mart ayında gösterime giren filmin başrollerinde Imogen Poots, Aaron Paul, Rami Malek, Dakota Johnson ve Dominic Cooper rol almaktadır. Araba yarışı oyununun sinemaya aktarılmış hali olan Need for Speed, son derece heyecan dolu sahnelere ev sahipliği yapmaktadır.

 

Hızlı ve Öfkeli 4 (2009) IMDb: 6.6

 

Hızlı ve Öfkeli serisinin 4.filmi olarak gösterime giren “Fast and the Furious 4”, Justin Lin yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Aralarında husumet olan dolandırıcı Dom ve ajan Brian O’Conner, yeni bir dava ile karşı karşıya geleceklerdir. Birbirinden nefret eden ikili, ortak düşmanlarına karşı mücadele etmek için yeniden güven kazanacaklardır. Arabaları ile intikam peşine düşen ikili, omuz omuza vermekten başka çarelerinin olmadığını bilmektedir. Filmin başrollerinde Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Gal Gadot ve Jordana Brewster rol almaktadır.

 

The Hitch-Hiker (1953) IMDb: 6.9

 

The Hitch-Hiker filmi bir adam, silah ve arabasının hikayesini konu etmektedir. 1953 yılının Mart ayında izleyiciyle buluşan filmin yönetmen koltuğundan Ida Lupino yer almaktadır. Psikopat katil Bill Cook’un suçlarından esinlenerek beyazperdeye aktarılan film, Meksika gezisi sırasında gizemli bir otostopçuyla karşılaşan iki balıkçının başından geçenleri anlatmaktadır.

 

The Italian Job (2003) IMDb: 7.0

 

The Italian Job ismiyle gösterime giren İtalyan İşi filmi, F. Gary Gray yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. 1969 yapımlı filmin başrolünde Michael Caine yer alırken film aksiyon dolu bir soygun çetesini konu etmektedir. Çetenin planı Los Angeles tarihinde görülmemiş bir trafik yaratarak en büyük vurgunu yapma çabasıdır. Son derece akıllıca bir plan kuran ekip, küçük arabaları Mini Cooper’la kargaşadan kaçabilecek mi?

 

The Driver (1978) IMDb: 7.2

 

Kendini soygunlara adamış bir sürücü! Bugüne dek asla yakalanmadan paçayı sıyırmış bu adam artık dedektifleri sinirlendirmektedir. Son soygununda da dedektifi atlatmayı başaran bu adam, artık büyük bir kumpasın içerisine girecektir. Farkında olmadan dahil olacağı bir işin içerisinde kendini polis teşkilatının arasında bulacak olan sürücü, bu kez paçayı kurtarabilecek mi?

 

Ronin (1998) IMDb: 7.3

 

ABD’li gizli ajan Sam, işinde son derece başarılı bir adamdır. Kimsenin ulaşamadığı bilgilere dahi kolaylıkla ulaşabilen ajan, Soğuk Savaş döneminin son bulmasıyla yeni bir yol çizecektir. Sam ve ekibi başarıyla ilerledikleri bu yolda kendilerine en iyi parayı verene faydalı olmayı kararlaştıracaklardır. Son derece riskli görevlere girişen ekip, artık daha tehlikeli işlerin içerisine gireceklerdir.

 

Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu (2011) IMDb: 7.3

 

Fast Five ismiyle gösterime giren “Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu” filmi, Justin Lin yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Eski bir polis memuru olan Brian ve Mia, arkadaşı Dom’u hapishaneden kaçırarak özgürlüğüne kavuşturacaklardır. Harekete geçen ekip, tüm polisleri arkalarında bırakarak soluğu Rio de Janeiro’da alacaklardır. Son bir yarışa daha dahil olacak olan ekip, başlarında ki büyük beladan kurtulmak için kıyasıya bir mücadele vermek zorundadır.

 

Drive (2011) IMDb: 7.8

 

Drive filmi, Hollywood’un hareketli sokaklarında son derece profesyonel araba kullanabilen bir genci konu etmektedir. Dublörlük yaparak geçimini sağlayan adam, iyi araba kullanması sayesinde de akşamları soyguna katılmaktadır. Komşusunun cezaevindeki kocasına yardım etmeyi kabul eden adam, başına daha büyük belalar açacaktır. Artık yapması gereken tek bir şey vardır, bol bol direksiyon sallamak! “Drive” filminin yönetmen koltuğunda Nicolas Winding Refn yer alırken başrollerini Ryan Gosling, Carey Mulligan ve Bryan Cranston paylaşmaktadır.

 

Mad Max: Fury Road (2015) IMDb: 8.1

 

George Miller yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Mad Max: Fury Road” filmi, 2015 yılının Mayıs ayında Türk izleyicilerle buluşmuştur. “Çılgın Max” serisinin 4.filmi olarak gösterime giren yapım, en iyi araba filmleri arasında gösteriliyor. Son derece tehlikeli bir hayat geçmişine sahip Mad Max, artık kendini güvene almak için yalnız yaşamaya karar verecektir. Kararının hemen ardından kendini savaş ortamlarından kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun içerisinde bulacaktır. Son derece macera dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrolünde Tom Hardy yer alıyor.

 

Senna (2010) IMDb: 8.6

 

Brezilyalı efsanevi Formula 1 şampiyonu Ayrton Senna’nın hayatını konu eden film, Asif Kapadia yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Ünlü yarışçının 1980’li yıllarda başladığı F1 kariyerinde ki yaşadığı zorluklar, mücadeleler ve başarıları konu edilmektedir. Üç sene üst üste F1 şampiyonu olarak tüm dünyayı kasıp kavuran ünlü F1 pilotu Ayrton Senna’nın hayatını en ince detaylarına kadar konu eden “Senna” filmi, belgesel türünde çekilmiş en iyi araba filmleri arasında yer almaktadır.

 

Kaynak: http://www.filmlegez.com