Gün geçmiyor ki yeni bir “süper besin” ile tanışmayalım. Son yıllarda popülaritesi giderek artan kombu çayı, birçok sağlıklı yaşam düşkünü tarafından sık sık tüketiliyor. Çin’den buralara kadar gelen bu mucizevi içecek, yapılış süreciyle de diğer çaylardan ayrılıyor. Peki kombu çayı nedir, nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabı için sizleri aşağıya alalım!
Kombu çayı nedir?
Kombucha mantarıyla hazırlanan kombu çayı (kombucha); kombucha içeceği, kamboçya çayı ya da komu çayı gibi farklı isimlerle sahip. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan kombu çayının anavatanı ise Doğu Asya. Doğu Asya’dan tüm dünyaya yayılan bu şifalı içecek, aslında yararlı bakterilerden ve mayalardan oluşuyor. Çay ve şeker içeren bir solüsyonun içerisinde bekletilen kombucha mantarının üremesiyle oluşan bu içecek, fermantasyon süreciyle bildiğimiz çaylardan ayrılıyor.
Faydaları nelerdir?
Kombu çayı, alerjik reaksiyonların çok daha hafif atlatılmasına yardımcı oluyor.
Kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini yavaşlatıyor.
Yorgunluk ve bitkinlik hissiyle de mücadele eden kombu çayı, vücuda enerji veriyor.
Kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenleyen kombu çayı, bu sayede baş ağrılarının hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı oluyor ve yüksek tansiyonu dengeliyor.
Kombu çayı, saç köklerini güçlendiriyor ve saçların daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor.
Cilde uygulandığında yaşlanmanın etkilerini yavaşlatıyor ve cildi nemlendiriyor.
Yağ yakımını hızlandırarak fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı oluyor.
Vücutta oluşan iltihaplarla mücadele ediyor, iltihapların yayılmasını engelliyor.
Kombu çayı, vücutta bulunan zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor.
Kan şekerini düzenliyor ve ani açlık krizlerinin önüne geçiyor.