Ülkelerin Virüsün Yayılımasını Önlemeyi Başardığı 5 Strateji!

Corona virüsü tüm dünyaya yayılım gösterdi. Dünya genelinde yüz binlerce kişiyi etkileyen virüsün yayılmasını önlemek için ülkeler farklı stratejiler geliştiriyor.

 

Şüphesiz bu konuda en iyi stratejilerden birini uygulayan ülke corona virüsün ortaya çıktığı Çin’di. Çin, vakalar yayılmadan karantina uygulamasına başladı ve birkaç ay boyunca süren karantina sonucunda vakalarda azalma görüldü. Çin yönetimi geçtiğimiz günlerde karantina uygulamasının 8 Nisan’da kaldırılacağını duyurdu.

 

İngiltere ise başta uyguladığı “sürü bağışıklığı” stratejisiyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Peki ülkelerin corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla uyguladığı stratejilerden hangisi daha başarılı? İşte corona virüsünün yayılmasını önlemede başarılı olan 5 strateji…


Dünya çapında yayılım gösteren corona virüsü nedeniyle, pek çok şehir ve ülke karantina altında. Spor etkinlikleri ve kültürel faaliyetler ertelendi. Şirketler ve mağazaların bazıları ise kapandı.


Avrupa, şu an salgının merkezi haline geldi. Virüs yayılmaya devam ediyor ancak bazı ülkeler salgının yayılımını kontrol altına almayı başarmış durumda.


Bu ülkeler arasında Çin, Güney Kore, Tayvan ve Hong Kong bulunuyor. Peki bu ülkeler salgını nasıl kontrol altına aldı?


1. Oldukça fazla sayıda test yapıldı
2. Virüsü taşıyan kişilere sıkı bir karantina uygulandı
3. Ülkelerin iç denetimi kuvvetliydi ve hızlı bir şekilde harekete geçildi
4. Sosyal mesafe kuralına uyuldu
5. Hijyen önlemleri ve uygulamaları