Erdoğan, Kahramanmaraş’ı özlemişiz!

Erdoğan, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi'nde düzenlenen şehrin Kurtuluşunun 100.Yıl dönümü Kutlamaları’nda vatandaşlara hitap etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maraş'ı Kahramanmaraş yapan bu büyük mücadele, Anadolu'nun topyekun kurtuluşuna giden yolu da açmıştır. Meclisimiz tarafından İstiklal Madalyası ve Kahraman unvanıyla onurlandırılan Maraşlıların bu gurur gününü kutluyorum.”dedi.

 

 “Maraşlının cesareti, yeni dönemin işaret fişeği olmuştur”

 

Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü hakkında da konuşan Erdoğan şu ifadelere yer verdi: “Maraşlıların 12 Şubat 1920'de kazandıkları zaferle, işgalci güçlerin Anadolu'da barınamayacaklarının tüm dünyaya ilan edildi. Sütçü İmam'ın, 'Bugün namus günüdür' diyerek yaktığı istiklal meşalesi, Maraş'la birlikte bütün vatanın istikbalini aydınlatmıştır. Kadınlarının mahremiyetine el uzatan düşman askerlerine cevabını, alnına yapıştırdığı kurşunla veren Maraşlının cesareti, yepyeni bir dönemin işaret fişeği olmuştur.

 

 

Maraş Kalesi'nden indirilen bayrak, yerine dikilene kadar süren bu mücadeleye kadınıyla erkeğiyle tüm şehir katılmıştır. Allah'ın izniyle Maraşlının cesareti ve yüreği kaim oldukça bu davanın sancağını yere düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Yürekler tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diye vurdukça, Türkiye'nin yıldızı hep yükselecektir. Biz bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça, kardeş oldukça, hep birlikte Türkiye oldukça hedeflerimize ulaşmamızı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.”