Tere Otunun Faydaları Nelerdir?

Tere otu mutlaka çiğ yenmelidir, yemeklerde kullanılabilecek bir ot değildir.


Tere tohumları içerisindeki yoğun antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerin vücuda zarar vermesini engeller. Bu da, tere otunu kanseri önleyen şifalı bitkilerden birisi yapmaktadır. İçerdiği bol miktardaki E ve C vitaminleri sayesinde otun, kolesterol düşürücü etkisi de bulunmaktadır. Tere otu, hücre yenilenmesine de destek olarak yaşlanmayı geciktirir. Düzenli tere otu tüketiminin, cilt kırışıklıkları üzerinde de olumlu etkisi bulunmaktadır.

 

Zengin mineral ve vitamin içeriği sayesinde, yorgunluğa da çok iyi gelmekte ve metabolizmayı da hızlandırmaktadır. Adet dengesizliği yaşayan kadınlara da tere önerilmektedir.
Yeni doğum yapmış anneler, düzenli tere tüketerek sütlerinin artmasını da sağlayabilirler.