Meme Kanserinde 5 Önemli Belirti!

Kanser, organlarda bulunan herhangi bir dokunun hasar görmesi veya kontrolsüz çoğalması nedeniyle oluşan tümörlerden ortaya çıkan bir hastalık. Aynı şekilde meme kanseri de göğüste bulunan dokuların kontrolsüz bir şekilde çoğalması veya hücre gruplarının değişmesi sonucu ortaya çıkar. 

 

İşte asla ihmal edilmemesi gereken meme kanserinin erken belirtileri…


1. Göğsünüzde bir yumru hissedebilirsiniz

 

Birçok doktor, kadın ve erkeklerin göğsünde yumru fark ettiklerinde kontrol ettirmeleri gerektiğini söyler ancak insanlar göğsünde yumru hissetse bile doktora gitmeyi ihmal ediyor. 

 

2. Göğüslerinizde şişlik olabilir

 

Hissettiğiniz şişlik, göğüslerin birinde veya ikisinde gözlemlenebileceği gibi göğsün tümünde veya bir kısmında da gözlemlenebilir. Göğsünüzde bir yumru şeklinde olmasa da bir şişlik hissedebilirsiniz.

 

3. Göğsünüzün herhangi bir kısmında acı ve ağrı yaşayabilirsiniz

 

Bazı kişilerin göğüsleri farklı nedenlerden ağrıyor olabilir ancak bir ağrı yaşadığınızda bunu ihmal etmemelisiniz. 

 

4. Çok yorgun hissedebilirsiniz


Genel olarak çoğu insan yorgunluklarının arkasındaki sebepleri günlük koşuşturmalara yorar ancak çoğu hastalık gibi kanser hastalıklarının erken belirtileri arasında yorgunluk semptomu da var. Yüksek düzeyde bir yorgunluk söz konusuysa uzmana başvurmanızı öneririz.


5. Sindirim sorunlarınız olabilir


Meme kanseri, sindirim sistemini ve bunun sonucunda bağırsakları etkileyen bir hormonal değişikliklere sebep olur. Son zamanlarda sindirim sisteminiz çok gerginse ve öksürürken ya da hapşırırken tuvaletinizi tutamıyorsanız bu meme kanseri belirtisi olabilir de olmayabilir de. Bunun için kontrole gitmelisiniz.