Meyve Fiyatlarında Artış Olmadı!

Zamanında tüketilen meyveler veya sebzeler, diğer zamanlarda tüketildiklerine oranla vücuttaki vitamin oranını arttırıyor. Önümüzde soğuk günlerin olması ve birçok mahsulün yeni yeni toplanmaya başlanmış olması ile beraber, sonbahar ve kış aylarında tezgâhlarda karşınıza çıkacak olan meyve ve sebzeleri Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan sizler için listeledi.

 

 

“Fiyatlarda bir artış olmadı”

Sağlıklı beslenmenin önemine de değinen Başkan Orhan, “Kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için kış meyve ve sebzelerinin tüketimlerinin artırmalıyız. Mevsim besinlerini tüketmek hem lezzetli hem de besinsel içeriği zengin olması yönünden avantajlıdır.  Her gün meyve ve sebze tüketmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Hal esnafının tezgahlarında sonbaharlık ürünler yerini aldı.  Bu yıl meyve ve sebze fiyatlarında şuan için bir artış olmadı.

 

 

Fiyatlar gayet makuldür. Her keseye uygun ürünler var. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz araştırmadan ürün almasınlar. Yani marketlerdeki meyvelerin etiket fiyatlarına bakarak bizi eleştirmesinler. Bu marketlerin fiyatları biz belirlemiyoruz. Hal esnafı fiyatlarını belirlerken her iki tarafı yani üreticiyi ve tüketiciyi gözeterek belirliyor. Halimizde fiyatlar gerçekten makuldür. Vatandaşlarımız marketlerdeki fiyatlar ile hal’deki fiyata bakarak kıyaslama yapabilirler.” Dedi.

 



İşte Halit Orhan’ın sizler için özenle hazırladığı sonbahar meyveleri ve faydaları;

 

“Elma, Antioksidan deposu elma, kıtır kıtır kabuğu ve sulu sulu içi ile sonbaharın olmazsa olmaz meyvelerinden. Armut, en yüksek çeşitliliğini özellikle Avrupa ülkelerinde barındırır. Düşük kolesterol sorunu ile baş eden hastaların bir numaralı bitkisel yardımcısı olan armutlar, günlük fiber dozunuzu almanıza yardımcı olurken tatlı krizlerinize de birebir bir sonbahar meyvesi olarak karşınıza çıkıyor. Hurma, göz alıcı turuncusu, şeker gibi tadı ve dillere destan faydaları ile sonbahar meyveleri dendiğinde atlanmaması gereken bir meyve olan hurma, en verimli haline elbette taze iken erişir.

 

 

 Nar, sonbahar mevsimi meyveleri arasında taze sıkılmış suyu fazlasıyla rağbet gören bir meyve olan nar, bir yandan bereketin, diğer yandan da sonbahar ve kış aylarında size saldırmayı planlayan virüslerin kalkanının sembolü haline geliyor.  Mandalina, Ekim ayında yeşil hali ile hayatımıza girer ve Kasım’a doğru turunculaşarak tüm şifası ile dolaplarımızdaki yerini alır. Ayva, şişkinliğe ve vücudun su toplamasına karşı mükemmel bir bitkisel ilaç niteliğinde olan ayva, çaktırmasa da içerisinde bolca C vitamini bulunur ve bağışıklık sisteminizi güçlendirerek alerjik reaksiyonlarınızı dindirmeye yardımcı olur. Kivi, yüksek oranda C, K ve E vitamini bulunduran bu sonbahar meyveleri okul öncesi vitamin takviyesi yapma konusunda harika bir alternatif oluşturuyor.”