CHP’de Seçim Heyecanı Başlıyor!

Şengül, “8 Kasım tarihi itibarıyla delege seçimleri başlıyor. Delege seçimleri bittiğinde ise 14 Aralık ile 27 Ocak tarihleri arasında ilçelerimizin kongreleri yapılmış bitmiş olacak. 3 Şubat itibarıyla da il kongreleri başlıyor.” Dedi.

 

“Delege sandık ile belirlenir”

 

Delege seçimlerinin önemine değinen Başkan Şengül, “Delege seçimi partimizde sandık koyarak seçeriz. Ama takdir edersiniz ki partimiz şehrimizdeki her mahallede üyesi olan zengin bir parti değil. 1 veya 2 tane üyenin olduğu bölgelere sandık koyma lüksümüz olmuyor. Örneğin bir mahallede 100 oy çıkmış ise bazen hiç üye olmuyor. Genel merkezimiz 50 oya bir delege ön görür, çalışmalar bu şekilde yapılır. Ama üye fazlalığı olan bölgelerimizde delegeler sandık ile belirlenir. Bazen ise sandık koymasak bile ilçe başkanı yöneticilerle birlikte o bölgeye giderek oradaki üyeleri topluyor. Onların kendi delegesini seçmeleri isteniyor.”Diye konuştu.

 

“Kongre takvimi belli oldu”

 

3 Şubat 2020 tarihi itibarıyla il başkanları seçiminin başlayacağını belirten Esat Şengül şunları söyledi: “8 Kasım tarihi itibarıyla delege seçimleri başlayacak. 1 Aralık tarihine kadar her ilçe mahalle muhtarlığı delege seçimlerini yapmak durumunda. Delege seçimleri bittiğinde ise 14 Aralık ile 27 Ocak tarihleri arasında ilçelerimizin kongreleri yapılmış bitmiş olacak. 3 Şubat itibarıyla da il kongreleri başlıyor. Mart’ın 2 sine kadar devam edecek. Genel merkezimiz bu seçim sürecini 2 ay ötelemiş. Bunu yapmakla da iyi yapmış. Çünkü büyük kurultayımız Şubat ayına denk geliyordu.  Türkiye’nin her yerinden insan geldiği için dolayısıyla doğu’dan gelen kişiler kış dolayısıyla zorlanıyorlardı. Büyük kurultay ise Nisan’ın sonu Mayıs’ın ilk haftası gibi olur. Güzel bir kurultaya sahne olacak.”