ICA Kahramanmaraş’ta!

4. Uluslararası Tekstil Zirvesi kapsamında düzenlenen toplantıya, ICA Başkanı Bill Ballenden, Yönetim Kurulu Üyesi LeonPiçon, ICA Genel Müdürü Bill Kingdon, KMTSO Meclis BaşkanıM.Hanefi Öksüz,KMTSO Yönetim Kurulu BaşkanıSerdar Zabun, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi ile Kahramanmaraş ve çevre illerden çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz yaptı. Öksüz konuşmasında, pamuk tarımının ve ticaretinin önemine değindi.

 

Daha sonra kürsüye gelen KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise tekstil sektörünün ana hammaddesi pamuğun tüketiminde ve iplik üretiminde büyük ölçüde pay sahibi olan Kahramanmaraş’ın fason üretimden çıktığını ve moda üreten bir kent haline geldiğini söyledi.

 

ICA Başkanı Bill Ballenden ise yaptığı konuşmada, "Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ticaret ihtilafları, Amerika'daki çok büyük ürün rekoltesi, tüketimin düşmesi, insanları oldukça zorlu durumlara sokuyor." dedi.

Toplantı katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.