“Kanserojen Ürünlere Dikkat”

26 yıldır kırtasiye sektörünün içerisinde olduğuna dikkat çeken Kitiş, “26 yıl da sektörde çok şeyler değişti. Devletin kendi okullarına kitap vermesi nedeniyle ortaya birçok seyyar satıcı ve bunun yanı sıra bakkallar, büyük marketler okul malzemesi satmaya başladı ve bunun sonucunda kanserojen madde yayılımı artış gösterdi.”dedi.

 

 

“İşlerimizde durgunluk var”

 

Velilere kanserojen ürünlere karşı uyarılarda bulunan Muhammed Kitiş, şunları söyledi: “Bizim en çok satış yaptığımız ürünle defter, kalem, boya çeşitleri ve çanta oluyor. Burada velilerimize önemli ölçüde bir ürün alırken dikkat etmesi gerekiyor. Kanserojen madde içermemesine dikkat etmesi gerekiyor.

 

 

Kokulu silgiler ve kokulu kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalı, kanserojen madde içeren Çin mallarından kaçınılmalı. Devletin kitapları kendi dağıtması üzerine bizim sektörde bur durgunluk oldu. En büyük sebebi merdiven altı satışların ortaya çıkması hem esnafı hem de çocukların sağlında bozulmalara neden oldu ve bu tehditler devam ediyor. Kırtasiye ürünleri dolar endeksli olduğu için haliyle fiyatlara yansıdı. Yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmen ve öğrenci başarılar diliyorum, velilerimize de şimdiden kolay gelsin Allah yardımcıları olsun.”