Bornova Konutlarındaki Dairelerin Yüzde 80’i Satıldı!

5 Temmuz 2018 tarihinde başlayan inşaat çalışmaları inşaat sektörünün krizde olmasına rağmen ve inşaat malzeme fiyatlarının yüzde 50 oranında artmasına karşın Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Karcıoğlu inşaatı durdurmayı hiçbir zaman düşünmemiş. İstikrarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmüş ve şuanda inşaatlarda sona gelinmiş durumda.

Sektörün çok zor günlerden geçtiğini vurgulayan Başkan Karcıoğlu, “Toplamda bu inşaatlarımızda 318 dairemiz var. 30 Kasım gibi bütün projeyi bitirip teslimatlara başlayacağız.  1 tane iş yeri hariç diğer iş yerlerimizi kiralayacağız ve konutlarımızı ise kiralama yerine satacağız. Şuan itibarıyla ise konutlarımızın yüzde 80’i satılmış durumda.”dedi.

 

“Konutlarımızı 4 ay erken teslim edeceğiz”

Konutları teslim tarihinden 4 ay erken teslim edeceklerini belirten Durmuş Karcıoğlu şunları söyledi: “31 Mart 2018 yılında konutlarımızın lasmanını yaptık ve 5 Temmuz 2018'de inşaata başladık. O günden bugüne kadar birçok ekonomik sorunlarla karşılaştık. Biz ekonomik çalkantılara rağmen inşaatımızı hiçbir zaman durdurmadık. Sektörümüz kriz içerisinde olmasına rağmen her şeyimizi ortaya koyduk, Devletimizin her zaman arkasında olduk ve güvendik.

Konutlarımızı telsi tarihimizden 4 ay erken yani 1 Aralık 2019 yılından itibaren konutlarımızın teslimatlarına başlayacağız. Tabi ki kamu bankalarının konut faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte sektörümüzde bir hareketlilik oldu. Ve bizde bu faizlerden yararlanma adına çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu faiz indirimi sektör için can suyu oldu.

Bu konutlarımızın yapımında günlük 200’den fazla kişi çalışıyor. İlk bloğumuzda dairelerimiz teslime hazır durumda ama biz bütün projelerimizi aynı anda teslim etmek istiyoruz.”

“Konutları değerinde satamıyoruz”

 

Konutları değerinin altında satmak zorunda kaldıklarını belirten Karcıoğlu, “İnşaat malzemelerin maliyetleri çok yükseldi bu maliyetlerle inşaat yapmak çok zor. Maliyetler yüzde 50’ye yakın artmış durumda.

Sektörümüz ciddi anlamda krizde. Ben 1+1 dairelerimizi 160 bin TL’ye satmam gerekiyor, 1+2 daireleri ise 200 bin TL’ye satmam gerekiyor ama gördüğünüz üzere 125 bin TL’ye 1+1 , 160 bin TL’ye 1+2 satıyoruz. Toplamda 318 dairemiz var. 192 tanesi 1+2, 129 tanesi 1+1 daireler.

 Eylül ayı ile birlikte çevre düzenine başlıyoruz. 30 Kasım gibi ise bütün projeyi bitirip teslimatlara başlayacağız. 1 tane iş yeri hariç diğer iş yerlerimizi kiralayacağız. Bütün konutlarımızı ise satacağız. C bloğumuzdaki konutların hepsi satılmış durumda. Genel olarak konutlarımızın yüzde 80’i satılmış durumda. Müşterilerimiz bizleri @bornovakonutlari istagram hesabımızdan ve www.bornovakonutlari.com adresinden de takip edebilir.”diye konuştu.