Tekstil Sektörüne Nefes Aldıracak Karar!

 KMTSO Başkanı Serdar Zabun, uzun çalışmalar sonucunda tekstil sektörü için stratejik öneme sahip olan polyester elyaflar ithalatındaki yüksek korunma önlemlerinin düşürülmesi ile birliktetekstil sektörününnefes aldığını söyledi.

Ekonomisi büyük ölçüde tekstil sektörüne dayalı Kahramanmaraş’ın polyester elyafına uygulanan korunma önlemleri nedeniyle yükselen maliyetlerle baş edemez hale gelmişti.

Kentin üretim ve ticarette avantajlı konuma ulaşması adına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nınuzun süredir Ticaret Bakanlığı ve ilgili kurumlar nezdinde devam eden çalışmaları sonucunda, Türkiye’de üretimi sınırlı olan polyester elyaf ithalatına uygulanan ilave gümrük vergilerinin indirilmesiyle sektör daha düşük maliyetle elyaf temin edebilecek, bu da hem şehir hem de ülke ekonomisine ve istihdama olumlu yansıyacak.

 

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, uzun çalışmalar sonucunda tekstil sektörü için stratejik öneme sahip olan polyester elyaflar ithalatındaki yüksek korunma önlemlerinin düşürülmesi ile birlikte tekstil sektörünün nefes aldığını söyledi.