Faiz Oranları Düştü, Konut Fiyatları Hareketlendi!

Kahramanmaraş’ta konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesini fırsat bilen vatandaşlar, soluğu Doğru Fiyat ofislerinde aldı. 

Konut almanın tam zamanı olduğunu ve konut alacak vatandaşların acele edip bu fırsattan yararlanması gerektiğini belirten Doğru Fiyat.Net kurucusu İsmail Orçan, vatandaşları Doğru Fiyat ofislerine davet etti.

Kamu bankalarının konut faiz oranlarını düşürmesini değerlendiren Orçan, “İlk günden talepler gelmeye başladı. Telefonlarımız susmuyor. Vatandaş faiz oranlarını ve fiyatları soruyor.”dedi.

 

“Doğru Fiyat. Net’e bakmadan konut almayın”

 

Konut alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan İsmail Orçan, “Konut almak isteyeler öncelikle Doğru Fiyat. Net’e bakmaları gerekiyor. Şuanda kentin en iyi emlak sitesine sahibiz. Neden mi, çünkü ilanlar doğru ve güvenilir olduğu için.  Bunun yanında şubeleşmemiz çok iyi gidiyor. Yakın bir zaman içerisinde Gaziantep ve Mersin’de şubeleşmemiz olacak. Ve yine yakın bir zamana içinde sistemimiz oto ilanlarına da açılıyor.”diye konuştu. 

 

“Herkes konut satamayacak”


Yeni emlakçılık yasası hakkında da konuşan Orçan şunları söyledi: “Yeni emlakçılık yasası 5 Aralık tarihinde yürürlüğe giriyor. Bu yasayla birlikte herkes emlakçılık yapamayacak.  Ofisi olmayanlar emlakçılık yapamayacak. İnternet ilanlarında yetkilendirme belgesi istenecek. Bu işin 10 bin TL’ye kadar cezası var.

Bir kişi kendi evini satabilecek ancak babansının, annesinin evini satamayacak. Aslında bunu böyle yaparak sektörü daha kaliteli hale getirilmek isteniyor. Her önüne gelen emlakçılık yapmasını önüne geçilmek isteniyor.”