EXPO 2023 Şimdiden Etkisini Göstermeye Başladı!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında Kahramanmaraş’ın Almanya ile ekonomik ve ticari işbirliğimizin pekişmesi noktasında büyük önem arz eden Schengen Vizesi iş adamlarına anlatıldı.
Programa Ankara Alman Büyükelçiliği Vize Bölüm Başkanı Jörg Fürstenau, Ankara Alman Büyükelçiliği Vize Bölümü Schengen Yöneticisi Stefan Lange, iData İşletme Müdürü Melisa Çakır, KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve iş adamları katıldı.


Programda ilk olarak KMTSO Başkanı Serdar Zabun, “Şehrimizin dışa açılımını güçlendirmek bakımından bu toplantıyı önemsiyoruz. Son 10 yılda 6,5 milyar dolar yatırıma imza atan Kahramanmaraş, tarihinde ilk kez 2018’de ihracatını 1 milyar doların üzerine çıkarmıştır. Şehrimiz, Türkiye’nin en önemli ihracatçı kentleri arasındadır. 125 ülkeye ihracat yapan, 300’den fazla ihracatçı şirketi ile Türkiye’nin ekonomisine güç katarak ekonominin kahraman olmuş; yeni organize sanayi bölgeleriyle, devam eden projeleriyle, ar-ge merkezleriyle, yatırımın cazibe merkezi haline gelmiştir.”dedi.

 Zabun’un konuşmasının ardından Ankara Alman Büyükelçiliği Vize Bölüm Başkanı Jörg Fürstenau, Ankara Alman Büyükelçiliği Vize Bölümü Schengen Yöneticisi Stefan Lange, iData İşletme Müdürü Melisa Çakır, Shengen Vizesi noktasında katılımcıların sorularını yanıtladı.