Suriyelinin Ruhsatlı İş Yeri Sayısı 100 Oldu!

Başkan Özsoy, “Bizler hükümetimizden esnaflara hibe şeklinde kredi verilmesi istiyoruz. Bu gerçekleşirse piyasaya bir canlılık katacaktır.”dedi.

“Kredi değil hibe istiyoruz”

Esnafların ekonomik olarak zorluk çektiklerini vurgulayan Şeref Özsoy, “Esnaflarımız adına sicil affının çıkmasını hükümetimizden bekliyoruz. Hükümetimiz can suyu verse de esnaflarımız bu kredilerden yararlanamıyor. O yüzden sicil affının biran önce çıkartılması talep ediyoruz. Bankalarımız esnaflarımızın sicilini temizlenmesi lazım. Verilen krediler esnafların siciline bakılmaksızın verilmesi lazım. Çünkü esnaflarda kimsenin parası kalmaz. Geçtiğimiz yıllarda esnaflarımız yine bir can suyu kredisi dediğimiz bir krediyi esnaflarımıza vermişti. Ama esnaflarımızın çoğu bundan faydalanamadı. Bazı esnaflarımız ise ödemede sıkıntı yaşadı. Bizler hükümetimizden esnaflara hibe şeklinde kredi verilmesi istiyoruz. Bu gerçekleşirse piyasaya bir canlılık katacaktır. Herkes şuanda ekonomik bir dar boğaz içerisinde gününü zor geçiriyor.”diye konuştu.

Suriyelinin Ruhsatlı İş Yeri Sayısı 100 Oldu!

Ruhsatsız Suriyeli iş yerleri hakkında adımlar tıklarını kaydeden Özsoy şunları söyledi: “Bazı Suriyelilerin ruhsatsız bir şekilde iş yeri işlettikleri biliniyor ama bunların tespiti konusunda vatandaşlarımıza çok iş düşüyor.  Bizler bunların tespiti konusunda adımlar atıyoruz. Bu tür iş yerlerini şikayat edip ruhsat almalarına öncülük ediyoruz. Bugüne kadar bakkallar odasına bağlı 100 ruhsatlı iş yeri oldu. Vatandaşlarımızda bu ruhsatsız olarak gördüğü Suriyeli iş yerlerinin ilçe belediyelerine şikayet ederse onlar da ruhsatlı hale gelecektir. Bu konuda ilçe belediyelerimiz çok anlayışlı. Ben başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Geçmiş yıllarda kentin ücra noktalarında herkes bir şeyler satmaya çalışıyordu ve esnaflarımız bundan çok fazla etkileniyordu. Biz göreve geldiğimizde bunların üzerinde durduk ve bu izinsiz satışların büyük oranda önüne geçtik. Bizler şekeri şekercinin, firiği firikçinin, sebze meyveyi manav, kuru gıdayı manavların satmasını istiyoruz. Herkes kendi işini yapması gerekiyor.”