IMDb Puanı Yüksek En İyi Gençlik Dizileri!

Sex Education (2019 - ) – IMDb: 8.3

 

Netflix’in en iyi gençlik dizisi olan ve son yılların en popüler içeriklerinin başında gelen Sex Education dizisi ana karakterler Otis ve Maeve etrafında gelişen bir takım olayları anlatmaktadır. İlk başlarda içine kapanık bir çocuk olan Otis okulun en sorunlu kızı Maeve ile tanışınca hayatının en büyük değişimini yaşar. Her sahnesini keyifle izleyeceğiniz Sex Education dizisi 2 sezon boyunca yayınlanmış olup hala devam eden Netflix Orijinal yapımı bir dizidir.


Skins (2007-2013) – IMDb: 8.2

 

Başrolünde Kaya Scodelario, Hannah Murray ve Jack O’Connel gibi dizi dünyasının sevilen isimlerinin yer aldığı Netflix yapımı Skins dizisi aşk ve arkadaşlık içerisinde çalkantılı birtakım olaylar yaşayan öğrencilerin hayatını anlatmaktadır. Okullarının son iki yılını geçiren bir grup öğrenci eğlenceli olduğu kadar zorlu bir hayat yaşamaktadırlar. Netflix üzerinden yayınlanan gençlik dizisi Skins 7 sezon boyunca yayınlanmıştır.


On My Block (2018 - ) – IMDb: 8.1

 

Lise’ye yeni başlayan 4 arkadaşın yaşadıkları birtakım sıkıntılar üzerine büyük bir sınavdan geçen dostlukları dizinin konusu olmuştur. Netflix’in sevilen gençlik dizilerinden biri olan On My Block’un oyuncu kadrosunda Diego Tinoco, Sierra Capri ve Jason Genao yer almıştır. Komedi ve dram dolu sahneleriyle eğlenceli bir yapım olan On My Block’u mutlaka izlemelisiniz.


13 Reasons Why (2017 - ) – IMDb: 7.8

 

Lise çağlarında olan Clay okuldan döndüğü bir gün odasında bulduğu gizemli kasedi dinemeye başlar. Kaseeteki ses ise 2 hafta önce intihar eden sevgilisi Hannah’a aittir. Hannah’ın kasette anlattıkları ise intihar etmesinin 13 sebebidir. Clay için hayatının yeni bir dönemi başlayacaktır. Son yılların en iyi Netflix  yapımı gençlik dizisi olan 13 Reasons Why başarılı yönetmen Brian Yorkey imzalıdır.


Chilling Adventures of Sabrina (2018 - ) – IMDb: 7.6

 

Genç bir kız olan Sabrina yarı cadı yarı ölümlü olduğunu farkettiği günden beri başı beladan bir türlü kurtulmaz. Kendisini tehdit eden ve onu öldürmeyi düşünen şeytani güçlere karşı büyük bir savaşın içine giren Sabrina bir yandan da ailesi zara gelmesin diye uğraşır. Başarılı yönetmen Roberto Aguirre-Sacasa imzalı dizinin başrolünde Kiernan Shipka rol almıştır.


I am Not Okay With This (2020 - ) – IMDb: 7.6

 

Hayatının baharında olan 15 yaşındaki Sydney telekinetik güçlere sahip olduğunu fark eder ve onun için bir hayli karmaşık geçecek günler başlar. Ergenlik döneminde böyle bir yeteneğe sahip olmak faydalı olabileceği gibi insanın başına dert de açabilir. Henüz yeteneklerini nasıl kullanacağını bilmeyen Sydney lise hayatının, ateşli ilişkilerinin ve kızlarla dolu hayatının zorlu safhalarında birçok maceraya girip çıkar. Gençlik ve lise konulu Iam Not Okay With This isimli dizinin yönetmenliğini jonathan Entwistle yapmıştır.