İlk Fırsatta mutlaka gitmeniz gereken yerler!

Nemrut Krater Gölü, Bitlis


Nemrut Gölü, Türkiye'deki en büyük krater gölüdür. Dünya'da ikinciliğe sahip olan Nemrut, Pliyosen Çağ'da tektonik sıkışmalara bağlı olarak oluşmuştur. İlk patlamada yaklaşık 110 km³ madde püskürten zemin çıkan maddelerin çökelmesiyle bu harika gölü oluşturmuştur. Üzerinde farklı büyüklüklerde 5 göl bulunduran Nemrut, kesinlikle görülmeye değer.

 

İnönü Koyu, Antalya


Antalya Kaş civarında bulunan koy, özellikle günübirlik tekne turları ile bir uğrak merkezidir. Yüzmek için en güzel alanlardan biri olan bu koyda suyun sıcaklığından sıkıldığınız anda, kuzey yönünde yüzerek soğuk suya ulaşmanızı ve serinlemenizi tavsiye ederiz. Eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız, tekne turlarının mesai saatlerinin bitmesini bekleyip sessizliğin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

 

Şeytan Kalesi, Ardahan


Ardahan, Çıldır'da bulunan Şeytan Kalesi'nin Urartu'lar tarafından inşa edildiği tahmin ediliyor. Mistik görüntüsü ve ürkütücü konumuyla Hogwarts'u anımsatan kalenin üç kulesi vardır. Bu kaleyi görmeye gittiğinizde mekanın tertemiz havasını soluyacak ve kendinizi bir masalın kahramanı gibi hissedeceksiniz.

 

Çivril Işıklı Göl, Denizli

 

Yılın farklı dönemlerinde su seviyesinin oldukça farklı yüksekliğe geldiği bu tatlı su gölünde, su kuşları ve su bitkilerinin tadını çıkarabilirsiniz. Bölgede endemik birçok balık, kuş ve bitki türü bulunmasına karşın son dönemlerde bilinçsiz avlanmalar ve kullanılan ateşli silahlar ne yazık ki bu canlıların yaşamını tehdit etmeye başladı.

 

Erzin Yangın Göleti, Hatay

 

Uzaktan bakıldığında doğal imkanlarla oluşmuş bir nazar boncuğuna benzeyen bu gölet, kesinlikle görmeniz gereken mekanlardan. Hatay'da meydana gelen orman yangınlarına karşı önlem maksadıyla yapılan bu gölet, iki yolun kesiştiği bir alanda bulunuyor. Göletin muhteşem hareketini görmeniz için bir de buraya link bırakıyoruz.

 

Dikili Kalem Adası, İzmir

 

"Türkiye'nin Maldivler"i olarak da adlandırılan Kalem Adası, kafayı dinlemek için eşsiz bir mekandır. Bademli köyüne bağlı olan bu harika mekana gittiğinizde siyah yediveren üzümü koruğunda yer alan suyu tatma imkanı bulacaksınız. Gündüz bakmaya doyamadığınız suyu ve manzarası ile sizi mest edecek bu adada, gece gökyüzündeki yıldızlar sizi aydınlatacak.