'İçerdekiler'' Avrupa'da Yarışıyor!

Melih Cevdet Anday'ın aynı adlı eserinden beyaz perdeye uyarlanan, başrollerini Caner Cindoruk, Settar Tanrıöğen ve Gizem Erman Soysaldı'nın paylaştığı, yönetmenliğini ve senaristliğini Hüseyin Karabey'in üstlendiği İçerdekiler; Mart ayında 23. Sofya Uluslararası Film Festivali ve 24. Nürnberg Türk Alman Film Festivali'nde yarışacak. Film ayrıca, bu yıl 30'ncusu düzenlenen Ankara Film Festivali'nde de yarışacak. 

Yönetmen Hüseyin Karabey, 2009 yılında Gitmek filmi ile Sofya Film Festivali'nde "En İyi Balkan Film" ödülünü; Nürnberg Türk Alman Film Festivali'nde ise "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almıştı.  Ünlü yönetmen 2015 yılında da Sesime Gel filmi ile Sofya Film Festivali'nde "En İyi Balkan Film"  ödülünün  sahibi oldu. Festival yolculuğu devam eden İçerdekiler filminin Nisan ayının sonlarına doğru vizyona girmesi bekleniyor. 

Altı aydır gözaltında tutulan öğretmen, karısıyla görüştürülmek için sürpriz bir şekilde komiser tarafından odasına çağrılır. Komiserin tek amacı, tutukluya suçlu olduğunu itiraf ettirebilmektir. İktidarın mevcut söylemine karşı çıktığı için gözaltına alınan genç adam, hakkında tutuklama kararı çıkmamasına rağmen içeride tutulmaktadır. Komiser, adamla sıkı bir pazarlığa oturur. Suçunu itiraf etmesi karşılığında, onu karısıyla birlikte hücrede baş başa bırakmayı vaat eder. Artık yavaş yavaş gerçekle olan bağını kaybetme noktasına yaklaşan adam, bu teklifi kabul eder. Ancak ziyarete gelen karısı değil, baldızıdır. Bu sürpriz gelişmenin ardından, sorgulayan ve sorgulananın yer değiştirdiği gerilim yüklü bir çatışma başlar.