Gurmeler Kahramanmaraş’ta

Çeşitli firmaların da sponsor olduğu etkinlikte Kahramanmaraş’ın ön plana çıkan lezzetleri sosyal medya gurmelerine tattırıldı. Şehrin gastronomi alanındaki tanınırlığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, tarihi Cumhuriyet lokantasında ilikli çorba içilmesi ve ciğer kebabı yenilmesiyle başladı.
Tarihi kapalı çarşı ve çevresinin gezilmesiyle devam edilen etkinlikte Dulkadiroğlu Belediyesi’nin şehrin turizmine armağan ettiği Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ve Demirciler Çarşısı da gezildi.
Sosyal medya gurmeleri Kahramanmaraş’ın lezzetlerine hayran kaldıklarını dile getirirken, tüm takipçilerine Kahramanmaraş’a özgü lezzetleri yerinde tatmaya davet etti.
İlikli çorbası ve ciğer kebabıyla gurmeleri adeta mest eden tarihi Cumhuriyet Lokantası sahibi Zafer Ayranpınar, Kahramanmaraş’ın gastronomi turizminde belli bir noktaya gelmesi adına yapılan çabalardan bahsetti. Bu çabalarından dolayı sosyal medya sayfası Maraş’tan Lezzetler ve Dulkadiroğlu Belediyesi’ne teşekkür eden Ayranpınar, bu yönde yapılan çalışmaların Kahramanmaraş’ın tanıtımına ve reklamına çok büyük katkı sağladığını vurguladı.