Gülün faydaları saymakla bitmiyor!

Ayurvedik şifacılar, binlerce yıldır gül bitkisini bitkisel ilaçlarda, çaylarda, yağlarda ve cilt bakımı için hazırladıkları formüllerde kullanıyorlar. Gül, bir şifa kaynağı olarak kurutularak, damıtılarak, suyu sıkılarak, toz haline getirilerek veya tentür olarak kullanılabiliyor.


İşte Ayurveda’ya göre gülün faydaları:


• Hormonları dengeler ve adet düzensizliğine iyi gelir.
• Gözlerin ve cildin iltihaplanma riskini azaltır.
• Boğaz ağrılarını ve öksürükleri yatıştırır.
• Huzurlu bir uykuyu teşvik eder.
• Sindirim sistemini dengeler.
• Sinirlilik, öfke ve üzüntü gibi duyguları yatıştırır.
• Kırışıklıkları azaltmaya ve cilt yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olur.

• Analjezik etkileri nedeniyle ağrıları azaltmaya yardımcıdır.
• Güçlü antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir.
• Kan şekeri seviyelerini düşürür.
• Beyin nöronlarını koruyucu özelliklere sahiptir
• Antioksidan aktiviteye sahiptir.