Güler, Sigorta ve Bağ-Kur prim fiyatlarının düşürülmesi istiyoruz!

Başkan Güler, “Yeni yılla birlikte SGK ve Bağ-Kur prim ödemelerinin yüksek olmasından dolayı esnaflarımız ödemede zorluk çekiyorlar. Devletimizden isteğimiz bu SGK ve Bağ-Kur prim fiyatlarının düşürülmesidir.”dedi.

“Esnaflarımız zor günler geçiriyor”

Esnafların sıkıntılı süreçten geçtiğimi belirten Cuma Güler, “2021 yılında işlerimiz biraz sıkıntılı geçti ama 2022 yılından umutluyuz, karamsar olmayacağız.2022 yılında güzel işler olacağını ümit ediyoruz. Süreç şuanda esnaflarımız açısından çok sancılı geçiyor. Esnaflarımız malum süreçten çok etkilendi. Son zamanlardaki dövizdeki dalgalanmalarla fiyatların anormal artmasından dolayı esnaflarımız ürün tedarik etmekte zorlanıyorlar. Bunun yanında yeni dönemde SGK ve Bağ-Kur prim ödemelerinin yüksek olmasından dolayı ödemede zorluk çekiyorlar. Devletimizden isteğimiz bu SGK ve Bağ-Kur primlerinin fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Belediyelerimize ait iş yerlerinin kira artışlarının bu yıl yapılmamasını talep ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda işlerimizin açılır ve esnaflarımız rahat bir nefes alır.”diye konuştu.

“Esnaflarımıza minnettarız”

Attarlar esnaf odasının 8 Ocak tarihinde yapılan genel kurulunda esnafların şahsına göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür eden Başkan Güler şunları söyledi: “Genel kurulumuzda karşımıza herhangi bir şekilde aday çıkmadı. Bundan bir kez daha anladık ki işimiz gerçekten zor. Bizlerde bu zor göreve layık olmak için elimizden ne geliyorsa sarf ediyoruz. Bizlere desteğini esirgemeyen tüm esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler her zaman esnaflarımızın sorunlarının çözümü konusunda elimizden ne gayret geliyorsa gösterdik. Yeni dönemde de elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Yeni dönemimizin esnaflarımıza ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”