Gül, Türkiye'de diyabetli sayısı her geçen gün artıyor!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla stant açılarak, diyabet ve şeker hastalığına karşı vatandaşlar bilgilendirildi.

Diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ve öneminin vurgulanması amacıyla KSÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma hastalıkları bilim dalı ekibi ve eğitim koordinatörlüğü tarafından konferans salonu girişinde diyabet hastalığına dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme standı kuruldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamile Gül, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında bilgilendirmede bulundu.

Gül, Şeker hastalığının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıklığı giderek artmaktadır. Ülkemizde erişkin nüfusun yaklaşık %40’nın diyabeti veya prediyabeti (gizli şeker) mevcut. Diyabetin bu kadar hızlı artışının en önemli nedeni sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve obezitedir. Diyabet şeker yüksekliği ile birlikte çok sayıda komplikasyona da neden olmaktadır. Belirgin olarak kalp damar sistemini, gözü, böbrekleri ve sinir sistemini etkilemektedir. Kan şeker hedef değerler içinde seyrettiğinde ise bu komplikasyonlarla karşılaşma şansımız daha azdır.” Dedi.