Görülemeye değer Eskişehir müzeleri!

Eskişehir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi beşinci şehridir. Ayrıca nüfus bakımından Ankara, Konya, Kayseri'den sonra İç Anadolu bölgesinin en büyük 4. ilidir. 1993 yılında çıkarılan kanunla Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Nüfusu 2021 yılı TÜİK istatistiklerine göre 898.369'dur.


Müzeler: 

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Müze yaklaşık 160 adet heykele ev sahipliği yapıyor. Mustafa Kemal Atatürk, Barış Manço, Zeki Müren, Orhan Gencebay, Kemal Sunal, Brad Pitt ve daha pek çok ünlü ismin canlısından ayırt edilemeyecek heykellerini yakından görebilirsiniz.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

İlk katta yer alan ışık ve mekan kullanımlarıyla da ilginçleştirilmiş cam sanatları, adeta bakmaya doyamayacağınız cinsten. Eserleri incelerken her birinin farklı tekniklerle oluşturulduğunu görebilirsiniz. 

Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Modern Sanatlar Müzesi, ziyaretçilerine gerçek anlamda modernleşmiş sanat anlayışına yönelik tecrübeler sunuyor. Üç katlı müzenin her alanında hayal gücünüzü geliştirecek yaratıcı fikirlerle karşılaşabilirsiniz.

Masal Şatosu

Eskişehir'in Porsuk Çayı'ndan sonra en bilinen sembolü haline gelmiş. Sadece burayı görmek için bile İstanbul veya Ankara gibi yakın şehirlerden gelinebilir. 

Havacılık Müzesi

Ziyaret ettiğinizde fazlasıyla uçak olduğunu hemen fark edebilirsiniz. Havacılık Müzesi ise eski uçakların restore edilmesiyle oluşturulmuş bir açık hava müzesi.