Gerçek hayattan uyarlanan filmler!

SoulSurfer (2011) – IMDb: 7.0

 

Bethany Hamilton isimli genç bir kadının trajedi dolu hikayesinin anlatıldığı film tamamıyla gerçek olaylardan esinlenerek senaryolaştırılmıştır. Bir sörf tutkunu olan Bethany Hamilton bir köpek balığı saldırısı sonucu sol kolunu tamamıyla kaybeder. Uzunca bir süre hem fiziki hem de ruhsal tedavi alan genç kadın büyük bir azim ve umutla sol kolu olmamasına rağmen sörf şampiyonu olmak için çabalar.

 

The Texas ChainSawMassacre (1974) – IMDb: 7.5

 

Yaşanmış olaylardan uyarlanan ve bir düzine işlenmiş cinayetleri konu edinen filmde insanları acımasızca katleden bir caniyi ve kurbanlarını izliyoruz. 1974 yılında vizyona giren film korku dolu sahneleriyle sinemaya ilham kaynağı olmuştur. Senaryosunun gerçek olaylardan esinlenmesi sebebiyle listemizde yer alan Teksas Katliamı IMDb’de7.5 puan almıştır.

 

TheImpossıble (2012) – IMDb: 7.6

 

Başrolünde NaomiWatts ve EwanMcGregor’un rol aldığı unutulmaz film 26 Aralık 2004 günü yaşanan büyük Tsunami felaketine dair gerçek bir hikayeyi anlatmaktadır. 3 çocuklarıyla birlikte kış tatillerini geçirmek için Tayland’a giden Henry ve Maria çifti 26 Aralık günü Tsunami felaketini birebir yaşayan aile kurtulmayı başaran birkaç kişiden biridirler.

  Money Ball (2011) – IMDb: 7.6

 

Steve Zaillian ve AaronSorkin tarafından gerçek bir hikaye ele alınarak senaryolaştırılan ve böylelikle ortaya çıkan Money Ball filmi, Oakland A isimli beysbol takımı koçunun kısıtlı bütçe ile dev takımlara meydan okumasını anlatmaktadır. Kendine has yöntemleriyle takıma çeki düzen veren ve oyuncuları yönlendiren başarılı antrenör ilk başlarda kimseye yaranamasa da şampiyonluk yarışına girildiğinde ise herkesin desteğini kazanıyor.

  TheSocial Network (2010) – IMDb: 7.7

 

Facebook’un kurucusu Mark Zukerberg’in Facebook’u kurma sürecini ve perde arkasında yatan olayları konu edinen film tamamıyla gerçek olaylardan esinlenerek oluşturulmuştur. Harvard üniversitesinde okuduğu sıralar kız arkadaşı tarafından terk edilen Zukerberg bir arkadaşıyla beraber iyice sarhoş olduklarında Zukerberg’in aklına gelen sosyal medya fikrini hayata geçirirler. İlk olarak ekranın iki yanındaki kızları oylayarak beğenebildiğin bir program olan Facemash’ı kuran Mark Zukerberg zamanla ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu programı Facebook’a dönüştürür.

  CaptainPhilips (2013) – IMDb: 7.8

 

Başrolünde ünlü aktör TomHanks’ın rol aldığı 2013 yapımı efsanevi filmin konusu 2009 yılında yola çıkan MvMaersk Alabama isimli Amerikan kargo gemisinin Somali yakınlarında korsanların saldırısına uğramasını anlatmaktadır. Yaklaşık 200yıldır Amerikan bayraklı hiçbir gemiye saldırmayan korsanlar bu sefer ansızın bir baskınla gemiyi ele geçirmeyi başarmışlardır. Maersk Alabama’nın deneyimli kaptanı Richard Philips’de tayfasını canlarını kurtarmak amacıyla korsanların esiri olmayı kabul eder. Yaşanmış olaylardan sinemaya uyarlanan bu film IMDb’de aldığı 7.8’lik puanı sonuna kadar hakkediyor.

 

IntoThe Wild (2007) – IMDb: 8.1

 

Yaşadığı şehir hayatından ve zenginlikten pek te hoşnut olmayan genç bir adam önemli bir üniversiteden mezun olduktan sonra ailesiyle bir konuşma yapar ve her şeyi arkasında bırakarak Alaska’ya yerleşir. Vahşi hayatın , saflığın ve temizliğin adeta tadına varan genç adam günü geldiğinde de kaçınılmaz ölümle tanışacaktır. Muhteşem bir senaryo ve sahneleresahip olan IntoThe Wild filmini mutlaka izlemelisiniz.