Füzyon mutfağını deneyimleyebileceğiniz restoranlar!
Füzyon mutfak; farklı kültürlerin ürün ve pişirme tekniklerinin yaratıcılıkla harmanlandığı ve bambaşka deneyimler vadeden tabakların çıkarıldığı bir mutfak konsepti diyebiliriz.
Banyan Restoran
Füzyon mutfağı denince akıllara gelen en klasik isim Banyan. Harika boğaz manzarasıyla Ortaköy’de konumlanan Banyan, Asya mutfağına olan ilginin artmasıyla son dönemlerin gözde mekanlarından biri oldu.
Mikla
Türkiye’de faaliyet gösteren benim en gurur duyduğum restoranlardan biri. Etkileyici Şef Mehmet Gürs’ün ellerinde doğan Mikla dünyanın en iyi restoranları arasında sayılan tek Türk restoranı olma unvanını da elinde bulunduruyor. Anadolu füzyonu yapan Mikla, Mehmet Gürs’ün Anadolu’nun eşsiz lezzetlerine olan ilgisinin vücut bulmuş hali diyebiliriz.
Zaxi İstanbul
Maslak Hilton’un bünyesinde faaliyet gösteren Zaxi İstanbul, ödüllü Şef Arif Kemal Doğan tarafından hazırlanan ve uygulanan menüsüyle şehrin yoğun temposunda iş merkezlerinin arasından sıyrılarak leziz yemekler yiyerek keyifli anlar geçirebileceğiniz şık bir mekan.
Vogue
Akaretler BJK Plaza’da bulunan restorana girdiğiniz andan itibaren lüks restoran havasını solumaya başlayacaksınız. Mekanın dekorasyonu, konumu ve manzarası bile misafirlerini büyütmeye yeterken bir de menüdeki enfes lezzetleri tattığınızda ‘işte şimdi oldu!’ diyeceksiniz. Ana yemek tercihi olarak Kuzu Tandır Kol ya da Dana Külbastı’yı öneririm. Çorba olarak Miso, salata olarak Çiğ Enginar Salatası’nı deneyebilirsiniz.