Ergüneş, AK Parti arz odaklı sosyal hizmeti ve yardımı getirdi!

Ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, “2002’den önce talep odaklı hizmet götürülürken yani insanlar sosyal yardımlaşma vakıflarına giderek, talep oluştururken AK Parti arz odaklı sosyal hizmeti ve yardımı getirdi.”dedi.

 


20 yılda 4 kalem sosyal yardım çeşidini 47 kaleme çıkarttıklarına dikkat çeken Ergüneş şunları söyledi: “2002’de AK Parti olarak iktidara geldiğimizde bu memlekette sadece 4 çeşit sosyal yardım kalemi vardı. Rakamlarda çok düşüktü. 2002’de bir engellimizin aldığı maaş 24 TL idi. Bir yaşlımıza verilen maaş 24 liraydı. Biz 2002’de geldiğimizde dünyanın aksine dünyada bütün ülkeler neo-liberal politikalarla sosyal yardım ve sosyal hizmetler kaynaklarını devlet üzerinden çekerken AK Parti iktidarı bu dünyanın akışına ters bir şekilde ‘Ben milletimin yanındayım’ dedi.

Sosyal yardım ve hizmetlerde hazinenin bütün kaynaklarını bu ihtiyaç sahibi insanlara götüreceğim dedi ve geldiğimiz 20 yılda 4 kalem sosyal yardım çeşidini biz 47 kaleme çıkarttık. 2002’den önce talep odaklı hizmet götürülürken yani insanlar sosyal yardımlaşma vakıflarına giderek, talep oluştururken AK Parti arz odaklı sosyal hizmeti ve yardımı getirdi.”