En etkileyici yol filmleri!

Bab'aziz

 

Bir derviş ve küçük bir kız çocuğunun yol hikâyesi Bab’aziz. Çölün sıcaklığını, rüzgârın yüzümüze vurduğunu hissettirebilecek kadar içsel bir yolculuk hikâyesi. Bir yere varmaktansa, insanın kendi içindeki yolculuğunu baştan sona tasavvufi bir dille anlatıyor. İnsan-ı kâmil olabilmek için geçilmesi gereken yolları, sabır ve incelikleörüyor film. “Sadece âşık olmayanlar suda kendi yansımalarını görürler.”

 

Paris, Texas

 

Dört yıl ortadan kaybolduktan sonra bir hastaneden kardeşine açılan telefonla haber alınır Travis’ten. Ama o kadar alışmıştır ki tek başınalığa, kimse yokmuş gibi yoluna kaldığı yerden devam edebilir. Oğluyla beraber yollara düşüp eski eşini bulmak için uğraşır bu sefer. Wim Wenders’in sinemasıyla akıllara kazınabilecek bir film Paris, Texas ve şüphesiz en iyi yol filmlerinden biri olarak gösterebilir.

 

Thelma & Louise

 

Film bittikten sonra ‘Kadınlar bir araya gelirse dünyayı bile yerinden oynatabilir.’ deme garantili, fazla keyifli bir yol hikâyesi Thelma & Louise. Neredeyse tüm ülkenin peşinde olduğu kovalamacalı filmleri gangster, polisiye ya da aksiyon dolu hikâyelerde izleriz. Ama bu temaların, iki kadının üzerinde de güzel durduğuna izledikten sonra hak vereceksiniz, filmi izlerken kemerlerinizi bağlayın ve arkanıza yaslanın.

 

Into the Wild (Yabana Doğru)

 

Bu dünya şartlarında sahip olabileceğiniz her şeye sahipsiniz ve olmasını istediğiniz herkes yanınızda: eviniz, arabanız, iyi bir diplomanız, bir aileniz, bir sevgiliniz, arkadaşlarınız. Ama yine de mutlu değilsiniz. İstediğiniz şeyler bunlar değil. Sizi huzurlu kılacak her ne ise onun peşine düşme arzusundasınız ve dâhil olduğunuz kapitalist düzenden bir an önce kurtulmak istiyorsunuz. Chris McCandless’ın gerçek hayat hikâyesinden yola çıkılarak çekilen Into the Wild yol filmi denince akıllara ilk gelenlerden.

 

Easy Rider (Geniş Adam)

 

Los Angeles'tan New Orleans'a eğlence ve ahlaksız şeyler arayışında olan iki motorcunun hikayesini anlatıyor Easy Rider. Beklediklerinden karmaşık bir hal alan filmden sonra siz de özgürlük arayışı uğruna kendinizi yollara atmak isteyeceksiniz. 

 

Outsorced (Yeni Bir Aşk)

 

Bildiğimiz yol filmlerinin daha dışında olan bu filmde, kendi rızasıyla yola çıkan değil şirketinin onu bir eğitim için Hinsitan'a gönderdiği birinin hikayesini izliyoruz. Değişik kültürü ve ilginç insanlarıyla Hindistan'ı tanıyacağımız Outsorced sizi dışarıya çıkarıp gerçekleri aratacak. 

 

The Darjeeling Limited (Küs Kardeşler Limited Şirketi)

 

Wes Anderson’un renkli dünyasında ruhani bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Araları soğuk üç kardeşin babalarının ölümünden sonra Hindistan’dan Himalayalar’a, Himalayalar’dan tapınaklara kadar giden yolculuklarını anlatan filmde huzuru bulabilmek onlar için pek mümkün değil. Yolculukları boyunca başlarına gelmeyen kalmıyor. Onlar için ruhani bir yolculuk belki zor; ama bol macera ve kardeşlik temalarıyla dolu Darjeeling Limited treni bizi kendi dünyamızdan alıp götürecek kadar keyifli.

 

Tracks (Çöldeki İzler)

 

İstediğiniz takdirde her şeyin mümkün olduğunu anlatacak bir film var karşınızda. Robyn Davidson'un gerçek hikayesini anlatan filmde, genç bir kadının köpeği ve birkaç deve ile birlikte Alice Springs'ten Hint Okyanusu'na uzanan yolculuğunu izliyoruz. Yolculukların dergi sayfalarındaki gibi gösterişli ve kolay olmadığı vurgulanıyor aynı zamanda.