Ekim ayı meyve ve sebzeler!

Armut

Özellikle C vitamini bakımından oldukça zengin olan armut, aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olan bir meyve. Vitamininin çocuğunu kabuk kısmında barındıran bu meyve, Ekim ayında tercih edilmesinde fayda olan besinlerden.

Mürdüm eriği

Mürdüm eriğinin belki de en çok bilinen faydası kan yapıcı özelliği. Bağışıklık sisteminizi korumasının yanı sıra C vitamini bakımından da bir hayli besin değeri yüksek meyveler arasında.

Nar

Bilmecelere konu olmuş meyvenin sezonu başlıyor! Salatalardan soslara kadar birçok yemekte karşımıza çıkan narı Ekim ayı boyunca tüketmenizde fayda var.

Balkabağı

Sonbahar deyince aklımıza ilk gelen sebzelerden biri de balkabağı. Kanser hastalığından koruyucu etkisiyle bilinen balkabağını çorbalarınızdan zeytinyağlılarınıza kadar kullanabilirsiniz.

Lahana

Birçok kişinin sarmasına hayran olduğu lahananın sezonu başladı. Kolestrole karşı ciddi faydaları bulunan sebzenin Ekim ayı boyunca tüketilmesinde fayda var.

Kırmızı turp

"Turp" deyince aklımıza mutlaka grip ve soğuk algınlıklarına karşı savaş açması gelir. Kalp damar hastalıklarını önlemede yardımcı olan bu sebzeyi limon sıkıp salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

Ispanak

Göz sağlığı açısından faydaları saymakla bitmeyen bir sebze ıspanak. Yemeğinizden salatanıza kadar Ekim ayı boyunca eksik etmemeniz gereken ıspanak, aynı zamanda tam bir demir deposu.