Dünyanın en tehlikeli ülkeleri!

Lübnan

 

Ülkede özellikle terörizm riski hala üst düzeydedir. Yetkililer Beyrut ve diğer bölgelerde yabancılara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

 

Sudan

 

Terör tehlikesinin en yüksek olduğu ülkelerden biri de Sudandır. Bu yüzden gidecek olan yabancılar uyarılmaktadırlar.

 

Bangladeş

 

Bangladeş terör olaylarının yanı sıra bulaşıcı hastalık riskleri yönünden de tehlikeli ülkeler arasındadır. Özellikle sıtma, tifo, dengi ve kolera en çok görülen bulaşıcı hastalıklardır.

 

Afganistan


Afganistan'da özellikle bombalı saldırılar ve adam kaçırma çok yaygın bir şekilde görülmektedir. Bu yüzden buraya giden yabancılar ülke genelinde dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunulmaktadır.

 

Libya

 

Libya özellikle terör olayları bakımından tehlikeli ülkeler arasında gösterilmektedir.

 

Nijerya

 

Nijerya delta bölgesinde silahlı soygunlar yaygın. 2006 yılından bu yana 240'tan fazla yabancı kaçırıldı.

 

Irak

 

Zengin tarihi ve petrol rezervlerine rağmen Irak karışıklık, umutsuzluk ve şiddetle enkaza dönmüş bir ülke haline geliştir. Ülke genelinde terörizm tehtidi hala devam etmektedir.

 

Pakistan

 

Terörizm riskinin yüksek olduğu ülkede ayrılıkçı çatışmalar yaşanıyor. İntihar saldırıları yabancıların bulunduğu bölgelerde yapılabiliyor.

 

Hindistan

 

Mumbai dışındaki bölgelerde yabancılar için pek bir tehlike görülmese de yinede Jammu, Keşmir ve Pakistan sınırında yabacıların dikkatli olması gerekiyor.

 

Meksika

 

Terörizm riskinin az olduğu ülkede giderek artan şekilde sokak suçları işleniyor. Haziran ile Kasım arasında yaşanan kasırgalar büyük çaplı zararlara yol açabiliyor. Sahilde köpek balığı saldırılarına da maruz kalınabiliyor.