Dünyanın En Eski Restoranları Listesi!

White Horse Tavern – Amerika, 1673


1673 yılından bugüne hizmet veren restoranın en ünlü yemeği ise Beef Wellington. Milföye sarılı biftekten oluşan bu yemek, Avrupa’da da oldukça seviliyor.


L’Auberge Saint-Gabriel – Kanada, 1754


Amerika kıtasının en eski ikinci restoranı ise Kanada’da bulunuyor. Restoranın en ünlü yemeği ise kernevek tavuğu olarak bilinen bir tavuk türünün çevirmesi.


El Floridita – Küba, 1817


Kıtanın en eski üçüncü restoranı ise Küba’da bulunuyor. Restoranın en ünlü yemeği ise Grand Plato Hemingway adı verilen, çeşitli yemeklerden oluşan karışık bir tabak.


St. Peter Stiftskulinarium – Avusturya, 803


Avrupa’nın hatta dünyanın en eski restoranı St. Peter Stiffs Kulinarium ile tanışın! Kendisi en eski restoranlar arasında ilk sırada. 803 yılında Avusturya’da açılan bu restoranın en ünlü yemekleri geleneksel Avusturya yemeklerinden oluşuyor.


Wurtskuchl – Almanya, 1146


Kıta’nın hatta dünyanın en eski ikinci restoranı ise Almanya’da bulunuyor. Restoranın en ünlü yemeği ise geleneksel sosis çeşitleri.


The Old House – Birleşik Krallık, 1147


Kıta’nın ve dünyanın en eski üçüncü restoranıyla devam edelim. Birleşik Krallık’ta yer alan bu restoran Almanya’da bulunan Wurtskuchl’den bir yıl sonra açılmış. Restora’nın en ünlü yemeği ise old house pie adında bir börek.


Aşçı Bacaksız – Türkiye, 1840


Afyonkarahisar’a yolunuz düşerse Aşçı Bacaksız’a mutlaka uğramalısınız! Kuzu kebabıyla ünlenen bu restoran, minik ama bir o kadar da keyifli bir yer.


Gol-e Rezaieh – İran, 1931


Bölgenin en eski ikinci restoranı İran’da yer alıyor. 1931 yılında açılan restoranın en ünlü yemeği ise köfte. 


Auberge Restaurant and Bar – Ürdün, 1932


Bölgenin en eski üçüncü restoranı Auberge Restaurant and Bar ise Ürdün’de. Restoranın en ünlü yemeği balık çeşitleri.