Domatesli Soslu Turşu nasıl yapılır?
Malzemeler (1 kg.lık 2 adet cam kavanoz için)
300 gr. kadar cin biberi
2- 2,5 kg. kadar domates
7-8 iri diş sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salamuralık kaya tuzu
Bıçakla biberlerin uçlarını bıçakla azıcık yarın.
Kıl biber kullanacaksanız, biberleri küçük küçük doğrayın.
Domatesleri kabuklarını soymadan robottan geçirin. Parçalanmış domatesleri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kadar kaynatın. Çok küçük doğranmış sarımsakları, doğranmış biberleri, zeytinyağı, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
Karışımı 2 kavanoza paylaştırın.
Kapaklarını sıkıca kapatıp, pamuklu bir bez üzerine ters çevirin.
Üzerini de kalın bir örtüyle örtüp soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Soğuyunca güneş görmeyen tercihen karanlık bir yere düz olarak yerleştirin.