Doksanlı Yıllarda Çocuk Olanlara Müjde!

Warner Bros. ve MGM’in ortak olarak finanse edeceği müzikal filmin yönetmenliğini Portlandia’nın yönetmeni Jonathan Krisel üstlenecek. İlk kez 1969 yılında yayınlanmaya başlayan eğitici çocuk programı, canlı aksiyon, kuklalar ve animasyon karışımı olarak sinemaya uyarlanacak. Kuklacı Jim Henson’ın yarattığı Minik Kuş, Edi ile Büdü, Açıkgöz, Kırpık, Kurabiye Canavarı ve Elmo karakterleri filmde de yer alacak karakterler arasında. Filmin vizyon tarihi ise Warner Bros tarafından 15 Ocak 2021 olarak duyuruldu.

Sesame Street’in Türkçe uyarlaması olan Susam Sokağı programı Türkiye'de 1980'li yılların sonunda yayınlanmaya başlandı. 1990'lı yılların başında ise TRT'de iki sezon boyunca yayınlanmaya devam etti. Psikologların ve eğitimcilerin çocuklar için yararlı bulduğu çocuk programı, özellikle de tek kanallı televizyon döneminin en popüler çocuk programlarından biri oldu.

Sıcak bir mahalle ortamında geçen program da hem gerçek karakterler hem de kuklalar yer almaktaydı. Eğitici, öğretici ve eğlendirici ögeleriyle iç içe barındıran, okul öncesi ve erken dönem okul çocukları için hazırlanan program bir döneme damgasını vurarak TRT klasikleri arasına girmeyi başardı. Susam Sokağı’nın, en akılda kalan karakterlerine; Altan Erkekli, Köksal Engür, Atilla Şendil gibi dönemin önemli seslendirme sanatçıları ve oyuncular hayat vermişti.