Dişleri beyazlatan bitkisel yöntemler!

Ada Çayı Yaprağı İle Diş Beyazlatma

En kolay ve en etkili bitkisel diş beyazlatma yöntemlerinden biri olan ada çayı yaprağı, dişlerinizin sağlıklı bir şekilde beyazlamasını sağlar. Hazırladığınız ada çayı ile gargara yapabileceğiniz gibi elinizle ezdiğiniz ada çayı yapraklarını dişlerinize sürebilirsiniz. Ayrıca elinizle ezdiğiniz ada çayı yapraklarını diş macununuza ekleyerek dişlerinizi bu şekilde de fırçalayabilirsiniz. Oldukça zahmetsiz bitkisel yöntemlerden biri olan ada çayı ile kısa sürede dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Zerdeçal ile Diş Beyazlatma

Zerdeçalın faydaları saymakla bitmez. Şifa kaynağı olarak nitelendirilen zerdeçal, diş beyazlatma konusunda oldukça etkilidir. Mikroplara ve iltihaba karşı oldukça etkili olan zerdeçal, ağız ve diş sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Zerdeçal ile dişlerinizin beyazlamasını sağlayabileceğiniz gibi diş etlerinizin güçlenmesine de yardımcı olabilirsiniz.

Yarım yemek kaşığı zerdeçal tozuna az miktarda su ekleyerek macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz macunu diş fırçanıza sürerek dişlerinizi fırçalayınız. Macunun etkisini daha fazla arttırmak için içine 1-2 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Zerdeçal diş beyazlatma konusunda mucizeler yaratan bir etkiye sahiptir. Ancak uygulama esnasında zerdeçalı etrafa sıçratmamaya özen gösteriniz. Aksi halde zerdeçal değdiği her yere renk verecektir.

Portakal Kabuğu ile Diş Beyazlatma

Diş sararmasına karşı yaygın olarak kullanılan yöntemlerden bir diğeri portakal kabuğudur. Dişlerin beyazlamasına yardımcı olan portakal kabuğu aynı zamanda nefesi tazeler ve ağız kokusunu giderir. Sararmış dişlerin beyazlaması için her gece yatmadan önce portakal kabuğunun iç kısmı ile dişlerinizi fırçalayınız. Portakal kabuğunun içeriğindeki C vitamini ve kalsiyum ağzın mikroplardan arınmasını sağlar. Ancak etkili sonuç alabilmek adına bu işlemin düzenli olarak uygulanması önerilmektedir.

Karbonat ve Limonla Diş Beyazlatma

Bilindiği üzere karbonatta diş beyazlatma özelliği yer almaktadır. Karbonatın beyazlatma etkisini güçlendirmek için kabın içerisine karbonatı koyup biraz limon sıkabilirsiniz. İhtiyacınız kadar olan karışımı diş fırçanıza sürün ve hafif şekilde dişini fırçalayın. Sürekli olarak kullandığınızda evde dahi dişlerinizi beyazlatacağınızı görebilirsiniz. Ancak bu uygulama esnasında kürü diş etlerinizden olabildiğince uzak tutmaya çalışın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonram da bol su ile ağzınızı iyice çalkalayınız.

Karbonat ve Hindistan Cevizi ile Diş Beyazlatma

Dişe beyazlatma yöntemleri arasında en kullanılan karışımlardan bir tanesi de karbonat ve Hindistan cevizi yağıdır. Evde dişe beyazlatma isteyen okurlarımız 1 çay kaşığı karbonat koyup, üzerine yarım çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyebilir. Bu iki malzemeyi macun gibi olana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında karışımdan yeteri kadar diş fırçasına sürüp dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Karbonat ve Elma Sirkesiyle Diş Beyazlatma

Evde diş beyazlatma için kullanacağınız ana malzeme olan karbonatın yanına bir de elma sirkesi eklediğinizde, dişlerinizin kısa süre içerisinde beyazladığını fark edeceksiniz. Karbonatla elma sirkesini macun olana kadar karıştırın. Sonrasında dişlerinizi fırçalayın.