Deprem Uzmanları Malatya Depremi İçin Ne Dedi?

Bugün saat 20:48'de Malatya'nın Yeşilyurt bölgesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem bir çok ilden hissedilirken peki, uzmanlar bu deprem hakkında ne dedi? işte detaylar....

Prof. Dr. Naci Görür: "Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: "10.8.2023 Malatya İkizce-Yeşilyur’ta 20.47’de M5,2 büyüklüğünde 5 km odakta olan deprem artçı bir depremdir. Bu depremler orta ile az hasarlı yapıların hasar oranını arttıracak, can güvenliğini tehdit edecektir. Artçı depremler 4 ile 5 yıl, en büyüğü M6,7 olmak üzere sürecektir."

Baturhan Öğüt: "Malatya yeşilyurt ilâ çelikhan arasında 5,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Malatya-ya doğru gelirim transferi olduğunu üzerine basa basa açıklamıştık.Bölgedeki ekipler yıkılan yapı var mı yok mu diye kontrole çıkmalı ve ağır orta hasarlı yapılardan uzak durunuz."

Okan Tüysüz: 

"6 Şubattaki 7.8 büyüklüğündeki #deprem bugün olan 5.2 büyüklüğündeki depremden  398 defa büyüktür, ve ondan ~8000 defa daha fazla enerji açığa çıkartmıştır."

Dr. Ramazan Demirtaş: "Depremler Türkiye Diri Fay Haritası'nda yer almayan bir fay üzerinde olmaktadır.Bu kesimde 4.0 ile 5.7 aralığında 62 tetiklenmiş +artçı deprem oldu."

Haber Merkezi