Birçoğumuz cevizi kabuklu alıp tüketiyoruz. Bilmeyenler için bir bilgi paylaşmak istiyoruz. Cevizi kırdığımızda 2 ceviz parçasının arasında bulunan ağaç yaprağı gibi olan resimde gördüğünüz parçaları lütfen atmayın.
Yıllar önce çok değerli bir büyüğüm tavsiye etmişti bu yapraklar, görünüm itibariyle de sanki akciğerlerimize benzemektedir ve bir tutamı bir fincan ile sadece 2-3 dk kaynatılarak içildiğinde özellikle öksürüğe ve balgam problemine çok iyi gelmektedir. Ayrıca içinde bulunan omega ile yağ yakımı aktif hale geliyor ve faydalı kollestrol ile damar sağlığını koruyor…
Kötü kollestrolü olanlar ceviz içi ile birlikte mutlaka Cevizin içinden çıkan kabukları çay ile beraber tüketmelidir.
Bölgesel yağlanması olanlar, diyet yaptığı halde göbek ve basenlerinde fazlalık olanlar için ideal bir yağ eritme ve kilo verme kürürür.
Mutlaka deneyin arkadaşlar, özellikle de ilaç almasını istemediğimiz çocuklarımız için mükemmel bir şifa kaynağı. ..
Demlendiğinde rengi tıpkı normal çay gibi olan ve içimi de gayet güzel olan bu bitki çayını yaş sınırı olmadan çocuklarınıza içirirken az miktar bal ile tatlandırabilirsiniz.
Sizlerde özellikle soğuk havalarda bu çaydan faydalanabilirsiniz.