“Bu Yıl ki Dondurma Festivali Çok Farklı Olacak”

Kervancıoğlu, “Kahramanmaraş uluslararası dondurma festivalini bizler her yıl düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde dondurma festivali üzerinde bir toplantı gerçekleştirildi. Dondurma festivali konusunda toplumun kanaat önderleri katıldı. Gerçekten verimli bir toplantı oldu. Önemli kararlar aldık ve bir heyet oluşturduk.”dedi.

 

“Festivalimiz örnek olacak”

 

Bu yıl yapılması planlanan dondurma festivalinin diğer festivallerden farklı olacağını belirten Sami Kervancıoğlu şunları söyledi: “Dondurma tırları bu yıl zaman kısa olduğu için dünya turuna çıkmayacak. Bunun yerine şehir dışından misafirleri şehrimize davet edeceğiz. Onlara şehri turu yaptıracağız ve bu sayede şehrimiz daha iyi tanıtılmış olacak. İlerleyen günlerde bu programa katılacak firmalar belli olacak. Şehrimizdeki gastronomi kültürünü de çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Ben bu festivalin çok başarılı olacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz Maraş dondurması olarak bir patenti aldık.

Bizim dondurmalarımızda Maraş dondurması olarak yazılacak. Bu sayede şehrimizi ön planda tutmuş olacağız. Festivalimizde yine konserlerimiz olacak. Bu festivalin ben 1 hafta sürmesini istiyorum ama bunu yapılan kurullar belirleyecek. Önümüzdeki yıl yapılacak festivale de bu yılki festivalin örnek olacağını düşünüyorum.”