Bu ülkelere Pasaportsuz gidebilirsiniz! Gece hayatı baya renkli!

Sizler için Pasaporta İhtiyaç Duymadan gidip gönlünüzce gezebileceğiniz ülkeleri listeledik. İşte o liste…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Denizi, kumu, güneşi ile enfes bir tatil deneyimi sunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti pasaportsuz seyahat etmek isteyen tatilciler için en cazip seçeneklerden biri. 

Azerbaycan

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir anlaşma ile Azerbaycan ve Türkiye arasındaki vize ve pasaport şartının kaldırılmıştı. Yapılan anlaşmaya göre 90 güne kadar yapılacak turistik seyahatlerde iki ülke vatandaşlarından vize ye pasaport istenmiyor.

Gürcistan

1 yıla kadar pasaport ve vize almanıza gerek olmayan Gürcistan’ın en önemli şartı ise yeni tip kimlik kartına sahip olmak. Eğer ülkede daha fazla konaklamayı planlıyorsanız mutlaka Gürcistan oturum izni almanız gerekecek. 

Ukrayna

Ülkenin gece hayatıyla meşhur şehri Kiev ve sakinliği ile dikkat çeken kenti Odessa mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistleri kendine çekmeyi başaran Ukrayna’da 90 güne kadar turistik amaçlı seyahat edebilirsiniz.

Moldova

90 gün boyunca pasaportsuz ve vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkede tarihi ve doğal güzelliklere doyabilirsiniz. Üstelik kış aylarında da oldukça keyifli bir seyahat rotası olan ülkede birbirinden lezzetli geleneksel yemekleri tatmanız mümkün.

fisiltihaber.com.tr - seyahat