Bakkallar odası kaçak sigaraya savaş açtı!

Yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler veren bakkallar, bayiler, şekerciler ve kantinciler odası başkanı Şeref Özsoy, “Kaçak sigaraya karşı hep beraber el ele sloganıyla kampanyamızı başlattık. Bu kampanya için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.” dedi.

 

“Vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyoruz”

 

Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Başkan Özsoy, “15 – 20 bin civarın kaçak sigarayla ilgili esnaflarımıza ve vatandaşlara dağıtmak üzere broşür bastırdık. Bu broşürleri ise dağıtmaya başladık. Kaçakçılık gerçekten ülke ekonomisini ciddi oranda etkilemektedir. Geçmiş dönemlerde kaçak sigara satışlarını çok düşmüştü ama son dönemlerde tekrardan artmaya başladı. Tabi ki buda sigaraların yükselmesiyle birlikte arttığını gözlemliyoruz. Kaçakçılığa karşı hep beraber el ele sloganıyla kampanyamızı başlattık. Bu kampanya için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.  Kaçakçılığın önünü hep birlikte olursak önleriz. Vatandaşlarımızın burada duyarlı olması gerekiyor.” diye konuştu.

 

“İhbar edelim”

 

Vatandaşların kaçak sigara satan yerleri ihbar etmesi gerektiğini kaydeden Şeref Özsoy şunları söyledi: “Alo 156 alo 155 alo 184 ihbar hatları var. Vatandaşlarımızın kaçak sigara satışını gördükleri anda bu ihbar hatlarını kullanmalarını istiyoruz. Tabi ki burada önemli bir detay var. Bir iş yerini veya bir yeri şikayet ederken adresi tam olarak belirtmemiz gerekiyor. Çünkü tam adres belirtilmediği için şikayet tam yerine ulaşmıyor. Bizim esnaflarımızın hiç biri kaçak sigara satmamaktadır. Eğer bizim bakkallarımızda bu denli kaçak sigara satışıyla ilgili bir şikayet olursa bunu kardeşimde yapsa gözünün yaşına bakmayacağız. Bizler hem mücadele edip hem de kendimiz bunu yaparsak olmaz. Sağlık il müdürlüğü sigara sorumlusu Cem Dulkan’a ve ekibine sağlık müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.

 

 Bu teşekkürlerimin sebebini soracak olursanız ihbarı bildirdiğimiz taktirde saat kaç olursa olsun fark etmez günün 24 saatinde sigara sorumlusu Cem Durkan’nın telefonu her an acık ve her konuda anlaşıyoruz. Gerekirse satışın bir arabada gerçekleşsin direk polis ve zabıta ekipleri, belediyeler olsun anında mobeselerden takibe geçiyorlar.”