Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler!
Özellikle de kış aylarında düşen vücud direncini arttırmak ve korona virüsü gibi salgın hastalıklara karşı bağışıklık kazanmak için günlük tüketilmesi gereken meyveler vardır. Bu meyvelerin vücudumuzdaki görevleri ise virüslere ve mikroplara karşı gerekli olan vitaminler ile mineralleri sağlamasıdır.
Meyvelerin içeriğindeki A, E, C vitaminleri potasyum, selenyum, ve folik asit yönünden zengin olup antioksidan etkisi yaratmaktadır. Bu sayede cildin yenilenmesi, kalbin güçlenmesi, karaciğer ve böbrek gibi organlara iyi gelmesinin yanı sıra tansiyon ve kolesterolü de kontrol altına alan meyveler bağışıklık sistemini de güçlü tutarak hastalıklara karşı vücud direnci oluşumuna katkı sağlamaktadır.
Meyveleri bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi altında yeşil meyveler, kırmızı meyveler, turuncu meyveler ve sarı meyveler olarak dört gruba ayırabiliriz.
Greyfurt
Mandalina
Portakal
Kivi
Yeşil Elma
Muz
Ayva
Nar
Yaban Mersini
Ahududu
Kırmızı Üzüm