Babacan, Tantana var iş yok, Gürültü var ses yok!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin il başkanları toplantısında gündemi değerlendirdi.

Babacan, “Tantana var iş yok, Gürültü var ses yok. Bugünkü iktidarda tantana var iş yok, gürültü var ses yok.”dedi

İşte Ali Babacan’ın o açıklaması: 

 “Krizlerin Ortağı istedi; 2015’te, 2018’de erken seçime gitti. Krizlerin Ortağı istedi; rejimdeğişti.Krizlerin Ortağı istedi; mafyayı dışarı saldı.Krizlerin Ortağı istedi; şaibelerin ortasındaki bakanı yanında tutmak zorunda kaldı.Dünkü grup başkanvekilini bir günde kovdu.

 

Krizlerin Ortağı ‘tak’ dedi, ‘şak’ diye oldu. Sayın Erdoğan, milletin kendisine emanet ettiği anahtarı Bahçeli’ye kaptırdı.Beştepe’yi, Bahçeli’ninmahalle temsilciliğine çevirdi.Gerçekten hazin. Et almak lüks olsun diye mi hayal etmişlerdi? Çocukların beslenme çantası boş kalsın, yasaklar baskılar daha da artsın, çalışanlar ay sonunu getiremesin, herkesin emeği yolsuzluklarla yok edilsin diye mi hayal etmişlerdi?Devran dönsün deaynı adaletsizlikler başkalarına yapılsın mı istemişlerdi?Hayır istememişlerdi.

Bu ülkenin muhafazakâr insanlarının istediği de bu değildi.AK Partiyi oluşturan ve büyüten muhafazakâr demokratların büyük bir çoğunluğunun derin bir hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. Türkiye kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı için gri listeye alındı. Sabah akşam ‘Terör terör’ diyen bir iktidar var ama mesele kara paranın aklanması ve terörün finansmanı olduğunda laf çok, iş yok.

Nazan Öncel 90’larda bir şarkısında ne diyordu? ‘Tantana var iş yok/Gürültü var ses yok’. Bugünkü iktidarda tantana var iş yok, gürültü var ses yok. 20 yıl önce bugün ekonomi yönetimini devraldığımızda krizin ortasındaydık. Enflasyonu 2 yılda tek haneye indirdik. Enflasyona 34 yıldan sonra ilk defa tek haneyi gösteren benim başında olduğum ekonomi kadrosu oldu.”

fisiltihaber.com.tr - politika