Avokado’nun Pek Bilinmeyen Faydaları!

Yüksek seviyede folik asit içerir

 

B grubundan bir vitamin olan folik asit hücrelerin üretilmesi ve bakımı, DNA sentezi gibi oldukça kritik süreçlerde önemli bir rol oynar. Ayrıca depresyon risklerini azaltan önemli etkilere sahiptir.

 

Kolesterolü dengeler

 

Avokadonun kolesterol üzerindeki etkileriyle ilgili yapılmış çok fazla çalışma yoktur ancak yapılan çalışmalar kolesterolü dengelemede etkili olduğunu gösterir.

 

İçerdiği yağlar besinlerin emilimine yardımcı olur

 

Özellikle A, D ve E vitaminlerini daha düzgün bir şekilde almanıza yardımcı olan avokado içerdiği yağlarla besinlerin emilimine de yardım eder.

 

Sindirimi olumlu yönde etkiler

 

Avokado gibi doğal liflerle dolu yiyecekler sindirim sisteminizin çalışmasına yardım eder. Kabızlığı önler ve kolon kanseri riskini azaltır. Sindirim sorunu yaşayanlar düzenli avokado tüketmeyi deneyebilirler.

 

Sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardım eder

 

Avokadolar çok çeşitli besinler içerirler, düzenli tüketildiklerinde ise vücudun çok daha sağlıklı olmasına yardım ederler.

 

Kanseri önlemeye yardımcı olur

 

Avokadonun kanseri önlemede direkt etkisi olmasa da yardımcı rol oynadığını gösteren araştırmalar mevcuttur. Özellikle prostat kanseri hücreleri üzerinde araştırma yapılmış ve hücrelerin büyümesini durdurabilecek etkilere sahip olduğu görülmüştür.

 

Lif içeriği açısından zengindir

 

Avokadolar oldukça zengin bir lif kaynağıdır. Bu açıdan tek başına kan şekeri artışını azaltabilir ve birçok hastalığın risk oluşumunu önlemeye yardımcı olur.