Aslantürk, Gayrimenkul hala en değerli ve güvenilir yatırım aracı!

Aslantürk, “Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen sektör olarak işimizin başındayız ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü gayrimenkul, hala en değerli ve güvenilir yatırım aracı olmayı sürdürüyor. İnsanların konut ihtiyacı da devam ediyor.”dedi.

 

“Dijital çözümler geliştirdik”

 

Pandemi sürecinde yeni yöntemler geliştirdiklerini kaydeden Ali Osman Aslantürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gayrimenkul sektörü salgın krizinden olumsuz olarak etkilendi. İnşaat ve yapı sektörüne bağlı olarak çalışan pek çok sektör de krizin yarattığı sıkıntıları yaşamaya devam ediyor. Coronanın etkilerinin azalmaya başladığını görmeye başladık; bu mücadeleyi de kazanacağımıza inanıyoruz. Coronayla mücadelede ülke olarak başarılı bir savaş veriyoruz. Hükümetimizin halk sağlığının korunması açısından attığı adımları ve açıkladığı destek paketlerini de yerinde buluyorum. Pandemi sürecinde bizlerde alternatif yollar arayışına girdik.  Görüntülü konuşmayla, video çekimleriyle müşterilerimize birebir anı yaşatıyoruz.  Satıştaki evlerde müşterilerimize sunumlar gerçekleştiriyoruz.

 

 

Bu süreci bizler bir avantaja çevirmeye çalıştık. Bu sakin süreçte hizmet içi eğitimlere ağırlık verdik. Uzman ekibimiz biraz daha kendilerini geliştirme şansı buldu.  Elimizdeki portföyü görmek isteyen müşterilerimiz evinden çıkmadan gayrimenkulü dijital ortamda gezebiliyor ve sonrasında satış sözleşmesi, kapora ve nihayetinde tapu web tapu ile satış süreci kolaylıkla halledilebiliyor. Pandemi sonrası gayrimenkul sektörüne dair daha birçok dijital çözümlerin geliştirileceğini düşünüyorum.”

 

 

“Konut fiyatlarında yükselme oldu”

 

Konut fiyatlarındaki ve araç fiyatlarındaki yükselmelerin geçici olduğuna dikkat çeken Gayrimenkul uzmanı Aslantürk şunları söyledi: “Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen sektör olarak işimizin başındayız ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü gayrimenkul, hala en değerli ve güvenilir yatırım aracı olmayı sürdürüyor. İnsanların konut ihtiyacı da devam ediyor. Bu sektörde ayakta kalabilen firmalar her şey bittikten sonra avantajlı bir konuma geçecek. Bu süreçte değişken kurlar, yatırımcıları haliyle ister istemez düşünmeye zorlamaktadır.2020’nin ilk çeyreğini değerlendirirsek, konutların çok yükseldiğini görüyoruz. Örneğin 200 bin TL’lik bir ev 300 bin TL’yi buldu.

 

 

İnşaat sektörünün bu süreçte durmasının bir etkisi olduğunu görüyoruz. Araç galerilerinde bulunan araçlar da ciddi oranda artış var. Bu süreçte araç bayilerine gelen sıfır araç olmayınca ister istemez ikinci el pazarını etkiliyor. Ama bu fiyatların düşüneceğini düşünüyoruz. Normalleşe sürecine girmiş bulunuyoruz, fiyatlar uzun süre yüksek kalmayacaktır. 2021 yılının ekonomik açıdan çok daha iyi olacağını düşünüyoruz.”

 

Ali Keklik