Sizinki gerçek bir aşk mı yoksa gelip geçici bir heves mi?
Gerçek aşkı bulup bulmadığınızı mı merak ediyorsunuz? Bazı ilişkiler için bunu söylemek zordur, özellikle de daha önce hiç aşık olmadıysanız. Aşkın belirlenmesi zor olabilir. Birisi için aşk olan bir diğeri için güçlü bir cazibedir. Bazıları için aşık olmak uzun zaman gerektirir, bazı insanlar aniden aşık olup aniden ayrılabilir…
İpucu 1: Fiziksel tepkiler
Aşk olup olmadığını anlamanın yollarından birisi, o yanınızdayken ya da sadece onu düşünüyorken verdiğiniz fiziksel tepkilerdir. Titriyor musunuz? Ürperiyor musunuz? Terliyor musunuz? Midenizde kelebekleri hissediyor musunuz? Boğazınızda bir yumru hissediyor musunuz? Kendinizi gülümsemekten alıkoyamıyor musunuz? Bunların hepsi ona karşı yoğun duygular beslediğinizin göstergesidir.
İpucu 2: Obsesif olmayan endişe
Onunla ilgili endişeleniyor musunuz? İş yerindeki problemleri sürüyor mu? Kardeşiyle barıştı mı? Onun için hazırladığınız yemeği beğendi mi? Elbette sevdiğimiz herkesle ilgili endişeleniriz ama söz konusu aşk olduğunda endişenin şekli değişir. Obsesif ya da negatif bir endişe değildir, sadece onun iyi ve mutlu olduğundan emin olma telaşıdır.
İpucu 3: Tüm dünyanın bilmesini istemek
Aşık çiftler, tüm dünyanın ne birbirlerini ne kadar sevdiklerini bilmesini isterler. Binaların çatısından ‘seni seviyorum’ diye bağırmak ya da evlilik gibi daha geleneksel yollarla ilan etmek olsun, gerçek aşk herkesin birlikte ne kadar mutlu olduğunuzu bilmenizi istemenizle sonuçlanır.
İpucu 4: Sabit hatırlatmalar
Yaptığınız, karşılaştığınız her şey onu hatırlatıyorsa aşıksınız demektir. Kahveyi nasıl içtiği, kullandığı parfümü, konuşurken vurgulamalarını ve tercih ettiği kelimeleri, ayakkabılarını komik şekilde bağlamasını önemsiyor ve bunlara benzer birşeyle karşılaştığınızda onu düşünmekten kendinizi alıkoyamıyorsanız, bu aşktır.
İpucu 5: Pozitif düşünceler
Birisine aşık olmak demek onu genellikle pembe gözlükler ile görmek demektir. Partnerinizle ilgili pozitif düşünceler ona sürekli sevgi duymanız için önemli bir unsurdur. Bazı çevrelerde bu fenomen "hiç hata yapmaz" şeklinde anılsa da sağlıklı iyimserlik ve gerçekçilik ile bağdaşmalıdır.